Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 29-05-2019 21:01   Güncelleme : 29-05-2019 21:01

BAŞKAN KAYA: "TÜTÜN YASASI 2 DEĞİL, 1 YIL ERTELENMELİ"

Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, Tütün ticareti için 3 ile 6 yıl arası hapis cezası öngören yasanın 1 yıl uzatılması ile ilgili bir açıklama yaptı.

BAŞKAN KAYA:
Başkan Kaya yıllardır mücadelesini verdikleri tütün konusunda istenilen yönetmeliğin henüz çıkmaması nedeni ile yasanın 2 yıl uzatılması gündeme gelmiş ancak başta Milletvekilimiz Ahmet Aydın ve diğer milletvekillerimiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda yasanın 2 değil 1 yıl uzatılmasını istemiştik. Alt komisyonda yapılan görüşmeler sonucunda Tütün yasasının 1 Temmuz 2020 tarihine kadar 1 yıllığına ertelenmesi kararlaştırılmıştır.
Bugün TBMM’de görüşülecek olan torba Kanun’da Tütün yasasının yürürlüğe girme süresinin 1 yıl süre ile ertelenmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Kooperatiflerin işlerini düzenli bir hale koymaları için bu sürenin daha fazla uzatılması üreticilerimizin aleyhine işleyen bir durumdur.
Bizim amacımız üreticilerimizin bir an evvel örgütleşerek tütünlerine sahip çıkmalarıdır.
Bunun da yolu kanunda belirtilmiş olduğu gibi tütün kooperatifleridir. Bunun için çok emek harcandı, çok uğraş verildi. Kooperatiflerle ilgili yönetmeliğin de bir an önce çıkarılması gerekiyor.
Bu uğraş ve emek için başta Milletvekilimiz Ahmet Aydın olmak üzere, tüm Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Dedi.
Yasanın bugün TBMM’de görüşülmeye başlanacağı bildirildi.
 
AdminAdmin