Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 08-02-2018 10:05   Güncelleme : 08-02-2018 10:05

BAŞKAN’DAN TÜTÜN BİLGİLENDİRMESİ

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Çelikhan’da Merkez Mahalle Muhtarları, Tütüncü esnafı ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birer toplantı yaptı.

BAŞKAN’DAN TÜTÜN BİLGİLENDİRMESİ
Avcılar Ve Atıcılar Kulübünde Muhtarlar ve Tütüncü esnafı ile Belediye’de ise Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelen Başkan Bulut, Tütün hakkında gelinen son süreç hakkında bilgilendirme yaptı.
Tütün’ün Çelikhan için hayati öneme sahip olduğunu aktaran Başkan Bulut, Tütün konusunda Adıyaman Milletvekillerinin TBMM’de tek varlık gösteren siyasetçiler olduğunu söyledi.
TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın başta olmak üzere Milletvekillerimiz, İl teşkilatımız, Emniyetimiz, Jandarmamız tütün konusunda ciddi hassasiyetler gösteriyorlar. Tütün konusunda Çelikhan halkı ve tütün esnafı da bu hassasiyeti göstermelidir.
Kooperatifleşme sürecinin başlayacağı bu zaman diliminde tütün esnafı ince düşünüp halkının geleceği konusunda sağlıklı çözüm yolu aramalıdır.
Her ne kadar siyasetçiler kanuni sürecin tamamlanması konusunda gerekeni yapmış iselerde, bundan sonra ki süreç tamamen tütüncü esnafı ve üreticilerimizin kararları ile belirlenecektir.
Cumhuriyet tarihinde tütün konusunda ilk defa yasal bir zemin olmuş bulunmaktadır. Bu zemini belirleyecek olan sizlersiniz. O yüzden çok iyi düşünüp, ona göre davranmamız gerekecektir.
Önüne gelen herkesin bir kooperatif kurmasının mantığını anlamlandıramıyorum. Kooperatifler üreticilerle birlikte olacak yapılardır. Eğer halk size güvenip inanmaz ise kooperatifinizin bir anlamı olmaz. “dedi.
 
AdminAdmin