Röportaj
Giriş Tarihi : 02-06-2014 22:15   Güncelleme : 02-06-2014 22:15

Arazilerimiz Suya Kavuşacak

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan yapımı devam etmekte olan sulama ve içme suyu projeleriyle Adıyaman’ın 50 yıllık su ihtiyacının cazibeli olarak sağlanacağını ifade etti. GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı, TBBM’de m

Arazilerimiz Suya Kavuşacak

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada; ‘Sulama ile ilgili son gelişmelerden bahsetmek istiyorum. Çelikhan ilçemizdeki sulama projesi 2 ay içerisinde tamamlanıyor ve inşaat ihalesine geçiyoruz. Bu yıl inşaat ihalesi yapılacak 12.000 dönüm arazi cazibeli sulama suyuna kavuşacak. Bu Çelikhan ilçemiz için çok önemli bir proje bu meselede sona geldik.

Besni ilçemizde Çetintepe barajında inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Projede revizyona gidildi. Daha önce Gaziantep’inde içme suyunu karşılayacak bu çalışma sadece sulama amaçlı bir hale geldi. Haydarlı ve Çad boğazında yapılacak olan barajlar askıya alındı. Çetintepe ile birlikte Harmancık barajı yapılacak. Gölbaşı ve Besni’de 290.000 dönüm arazi cazibeli suya kavuşacaktır. Besni barajında proje tamamlandı. İhale hazırlığına geçilecekken, Gölbaşı Adıyaman karayolunun 3.km bölümü sular altında kalacağından karayolları ve DSİ proje değişikliğine gideceklerdir. Yol çalışması tamamlandığında ihale işlemi yapılacaktır.

 

Büyük çay barajı projesinin çed raporu alındı. Planlanması tamamlanma aşamasında, proje ihalesine geçilecek ve bu proje tamamlandığında da Adıyaman Kahta ilçemizde 117.000 dönüm arazi sulanmış olacaktır. Gömükan barajımız Adıyaman’ın en önemli sulama projelerinden birisidir. Hem Adıyaman’ın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak büyük bir proje, hem de sulama için 100.000 dönüm arazi sulamasını içeren bir projedir. Çed raporu alındı, proje çalışmaları tamamlandı. Gömükan için ek yatırım programıyla beraber ihale sürecini takip etmekteyiz. Sulama en önemli sorun, bu tamamlandığında bölge insanı kendi toprağını ekip biçecek istihdam ve üretim artışı ürün deseninde zenginlikler meydana getirecektir. Koçali barajında 1.ihale yapıldı. 2.ihale ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunlara inşaat ihalesi yatırım programında olan bu proje ile birlikte Adıyaman merkez ve Kahta ilçelerimizde 200.000 dönümden fazla bir arazi suya kavuşacak, bu projelerle beraber Adıyaman arazilerinin önemli bir kısmı cazibeli suya kavuşacaktır. 

AdminAdmin