Eğitim
Giriş Tarihi : 10-12-2015 10:25   Güncelleme : 10-12-2015 10:25

Anadolu Lisesi’nın Müthiş Başarısı

Expo 2016 Antalya “Anadolu Bitkileri Expo’da” Proje Yarışmasında Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi 3 Oldu

Anadolu Lisesi’nın Müthiş Başarısı

Expo 2016 Antalya Tescilli Evrensel Botanik Sergisi kapsamında Expo 2016 Antalya Ajansı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Bilfen Liseleri ortaklığında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 81ildeki özel ve resmi ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı “Anadolu Bitkileri Expo’da” Etnobotanik Proje Yarışmasında Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ferhat Mete’nin Danışman öğretmen Betül Tuba Özdemir danışmanlığında hazırladığı proje Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 3. oldu. Öğrenci Ferhat Mete  3000 TL, öğretmen Betül Tuba Özdemir bir adet bilgisayarla ödüllendirilecekler.

Ödül töreni 15 Şubatta Antalya’da düzenlenecek. Ödül töreninde Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi  adına bir stant açılacak olup burada Adıyaman/Çelikhan yöresine ait toplum yararına kullanılan bitkiler sergilenecektir.

Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, “ Bu projeyi  öğrencilerin doğaya ve bilimsel çalışmalara olan duyarlılığının geliştirilmesi açısından çok önemli buluyorum.

Bu yarışmada alınan sonuç, öğrencilerimizin Proje yarışmalarına olan katılımı açısından teşvik edici olacaktır. Önümüzdeki süreçte gerek AB projelerine gerekse de TUBİTAK araştırma projeleri yarışmalarına daha çok projeyle katılımın olması için öğrencilerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Umuyorum ki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bundan sonra daha çok projeyle çeşitli yarışmalara katılıp güzel sonuçlar elde ederler. Ben öğrencimizi ve öğretmenimizi kutlar, bundan sonraki çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

 

ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Expo 2016 Antalya Tescilli Evrensel Botanik Sergisi kapsamında Expo 2016 Antalya Ajansı,Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Bilfen Liseleri ortaklığında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 81ildeki özel ve resmi ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı “Anadolu BitkileriExpo’da” Etnobotanik Proje Yarışması jüri tutanağıdır.

“Anadolu Bitkileri Expo’da” Etnobotanik Proje Yarışma jürimiz Özel Bilfen Antalya Fen veAnadolu Lisesinde 12 Ekim/ 24 Ekim 2015 tarihleri arasında projenin değerlendirmesinigerçekleştirmişlerdir.Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 1., 2. ve 3. ‘lüğe uygun görülen öğrenci, danışman öğretmen, okul, il / ilçelerin isimleri coğrafi bölgelerine göre aşağıda verilmiştir.

GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

1-Öğrenci Adı- Soyadı (1) : Merve Sefa Subaşı

Öğrenci Adı- Soyadı (2) : Fatma Rüzgâr

Danışman Öğretmenin Adı Soyadı : Mehmet Maruf Balos

Okulun Adı : H. SebihaÖzlek Anadolu Lisesi

İl/İlçe Adı : ŞANLIURFA/MERKEZ

2- Öğrenci Adı- Soyadı (1) : Hasan Önel

Danışman Öğretmenin Adı Soyadı : Perihan Atabay

Okulun Adı : Siirt Türk Telekom Fen Lisesi

İl/İlçe Adı : SİİRT/MERKEZ

3-Öğrenci Adı- Soyadı (1) : Ferhat Mete

Danışman Öğretmenin Adı Soyadı : Betül Tuba Özdemir

Okulun Adı : Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi

 

İl/İlçe Adı : ADIYAMAN/ ÇELİKHAN

AdminAdmin