Magazin - Sanat
Giriş Tarihi : 13-10-2014 15:13   Güncelleme : 13-10-2014 15:13

Altınportakal'da Çelikhanlı Eylemi

Altınportakal film festivalinde Çelikhanlı hemşerimiz Mehmet Ünal Kobani için eylem yaptı.

Altınportakal'da Çelikhanlı Eylemi

RADİKAL - Altın Portakal Film Festivali’nden de Kobani için destek mesajı geldi. Festivalde ulusal uzun metraj gösterim bölümünde gösterilen ve yönetmenliğini Murat Eroğlu’nun yaptığı “Şafakla Dönenler”m filminin ekibi sahneye “Kobani” yazılı tişörtlerle çıktı.

Altın Portakal Film Festivali'nde dün akşama Kobani damgasını vurdu. Yönetmenliğini Murat Eroğlu'nun yaptığı "Şafakla Dönenler" filminin ekibi sahneye "Kobani" tişörtleriyle çıkarak destek eylemi yaptı. 

ANF'de yer alan habere göre, film öncesi üzerinde Kobeni yazılı tişörtlerle sahneye çıkıp izleyicileri selamlayan ekip, film bitiminde sahneye çıkarak soru cevap bölümünde söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye filmin ekibinden başrol oyuncusu Mehmet Ünal ve filmin Sanat Yönetmeni Şiyar Şerif Akyapı katıldı.

KOBANİ BİR İNSANLIK TRAJEDİSİDİR

İlk olarak söz alan oyuncu Mehmet Ünal, "Ortadoğu'da bir savaş yaşanmaktadır. Bu savaşta her gün insanlar ölmektedir. Son zamanlarda ise Kürtler bu savaşın ortasında yapayalnız kalmışlardır. Özelikle Kobani'de yaşananlar bir insanlık trajedisidir. Tüm dünyanın gözü önünde bir halk katliamla karşı karşıya kalmakta ve çetelere karşı yok olma mücadelesi vermektedir. Biz sanatçılar olarak bu olaya sessiz kalamayız derhal Kobanê'ye gerekli tüm yardımların yapılması gerekiyor. Bunun için tüm dünya kamuoyunun harekete geçmesi gerekiyor aksi takdirde her şey için çok geç olabilir. Bu ülkenin aydını, sanatçısı her zaman ezilenin, ötekileştirilenin yanında olmalıdır. Bu katliama sesiz kalınması halinde ise bu ülkede başta aydın ve sanatçı kimliğinin yeniden tartışılması ve tanımlaması gerekmektedir" dedi. Mehmet Ünal'n konuşması salondan büyük alkış aldı.

AdminAdmin