Güncel
Giriş Tarihi : 18-05-2013 10:15   Güncelleme : 18-05-2013 10:15

Akil İnsanlar Heyeti Adıyaman'da

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Akil İnsanlar Komisyonu "Güneydoğu Bölgesi" Heyeti, Adıyaman Havaalanı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Akil İnsanlar Heyeti Adıyaman'da

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Akil İnsanlar Komisyonu "Güneydoğu Bölgesi" Heyeti, Adıyaman Havaalanı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından merkeze geçen heyet, Adıyaman Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Heyet, Vehbi Koç Konferans Salonu'nda basına kapalı yapılan toplantının ardından, STK'larla yapacağı toplantı için TPAO Bölge Müdürlüğü'ne geçti. Toplantının yapılacağı salonun girişinde polisin davetlilerin üstünü araması ve kimlik sorması, heyet başkanı Yılmaz Ensaroğlu'nun tepkisine neden oldu. Salon girişinde polisin tavrı nedeni ile açıklama yapan Ensaroğlu, "Salon girişinde insanlara kimlik sorulup üstlerinin arandıktan sonra davetlilerin içeri alınması konusunda polisin tavrı çok abartılı. Gittiğimiz hiçbir ilde böyle bir şeyle karşılaşmadık. Ben davetli olsaydım ve üstüm aranıp kimlik sorulsaydı, toplantıya katılmadan geri dönerdim" dedi.

'İnsanların aranarak salona alınmasından üzüntü duyduk'

Girişte yaşanan sorunun giderilmesinin ardından davetlilerin içeri alınması ile toplantı başlamadan önce basına konuşan Ensaroğlu, "Bizim toplantının güvenliği, huzur içerisinde tamamlanabilmesi için ve özelikle misafirlerimizin aranarak arama noktasından geçirilerek salona alınmasından üzüntü duyduk. Güvenlik adına yapılan kimi uygulamalar zaman zaman insan haklarını çiğneyen, insan onurunu rencide eden bir tarza dönüşebiliyor. O yüzden istemediğim bir biçimde dışarıda tepki göstermek zorunda kaldım. Akil insanlar heyeti olarak bir süreden beridir Türkiye'de Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözümü adına yürütülen bir süreçte, bir rol oynamak, bir işlevi yerine getirmek amacı ile bir aradayız. Temel misyonumuz gittiğimiz yerlerde farklı kesimlerden insanları dinlemek, onların sürece dair değerlendirmelerini, görüşlerini, önerilerini, talep ve beklentilerini, varsa endişelerini, kaygılarını dinleyerek daha sonra bunları harmanlayıp bunların ışığında hükümete, karar alıcılara ve genel olarak kamuoyuna sunmak. Biz de sizlerden daha çok özel bilgilere sahip değiliz" dedi. 

STK'larla yapılan toplantı basına kapalı gerçekleştirildi. 

diha

AdminAdmin