Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 28-01-2023 19:17   Güncelleme : 28-01-2023 19:17

Ak Parti Heyeti ve Adıyaman Valisi’nden Çelikhan Çıkarması

Ak Parti heyeti ve Adıyaman Valisi; Çelikhan’da yapımı devam eden Sulama tüneli, 15 Temmuz Camii, Gençlik Merkezi ve okul inşaatlarında incelemede bulundu.

Ak Parti Heyeti ve Adıyaman Valisi’nden Çelikhan Çıkarması
Ziyarete, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet AYDIN, Adıyaman Valisi Mahmut ÇUHADAR, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman KILINÇ, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet DAĞTEKİN ve AK Parti Adıyaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt KUŞTEPE katıldı.
Misafir heyet, Çelikhan Kaymakamı Abdullah ARSLANTÜRK’ü makamında ziyaret etti. Daha sonra, yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Camii’ne geçen heyet, çeşitli incelemelerde bulunurken, Cami’nin kalan borcunun Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi tarafından üstlenildiği açıklandı.
Çelikhan’lı esnafları ziyaret eden Ak Parti heyeti ve Adıyaman Valisi, vatandaşların sorunlarını dinledi. Burada yapılan açıklamalarda, yeni yapılacak olan Devlet Hastanesinin faaliyete girmesinden sonra, eski Hastane binasında bay ve bayan taziye evi yapılacağı müjdesi verildi. Ayrıca Jandarmanın ilçe dışına taşınmasıyla boşalan alana Millet Bahçesi yapılacağı bilgisi paylaşıldı.
Daha sonra yapımı devam eden Çat Barajı Sulama Tüneli inşaatını ziyaret eden heyet, çeşitli incelemelerde bulundu.

Burada bir konuşma yapan Ahmet Aydın; “Bugün Sayın Valimiz, İl Belediye Başkanı ve İl Başkanı arkadaşlarımızla beraber Çelikhan ilçemizde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Çok güzel projelere değerli Çelikhan Belediye Başkanımız imza atmış. Bölgenin ve ilçemizin en önemli projelerinden olan Çat Barajı tünelindeyiz, çok önemli bir proje bu tünel, yaklaşık 900 metrelik tünelin son 44 metresi kalmış durumda. Yaklaşık 1 ay içerisinde tünel inşaatı tamamlanmış olacak. Bu projenin tamamlanmasıyla Çat barajından Çelikhan ovasına yaklaşık 1280 hektarlık arazi cazibeyle sulama imkanına kavuşacak, ayrıca bu projeyle birlikte Havşeri suyundan Çelikhan’a verilen yaklaşık saniyede 350 litrelik su, Adıyaman’a içme suyu olarak verilecek. Hem çelikhan ovasının sulanması hem Adıyaman’ın içme suyu temini için oldukça önemli bir proje, bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut: “Bu proje bizim en öncelikli projelerimizden biridir. Projenin bu aşamaya gelmesinde hem Sayın Valimizin hem değerli vekilimiz Ahmet Aydın’ın çok emeği vardır. Her noktada desteklerini gördük. Son 44 metrelik bir bölüm kaldı. Tünelin tamamlanmasıyla Barajdan suyu tünel ağzına taşıyacak olan DSİ’nin yapacağı kanal kaldı. Bunun da en kısa sürede yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağız.” Dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar:  “Çat Barajı Sulama tünelinin son 44 metresindeyiz, inşallah 1 ay içinde tamamlanacak Çelikhan’ımıza hayırlı olsun. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Çelikhan ovasının suyla kavuşması onları müreffeh bir Çelikhan’a ulaştıracak. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Kılınç: “Çat Barajı tünel projesi hem Çelikhan için, hem de Adıyaman’ın içme suyu için hayati öneme sahip bir proje, Son 44 metrelik kısmın tamamlanmasıyla hem Çelikhan’a hem de özellikle Adıyaman’ın içme suyu ihtiyacı noktasında ciddi bir katkısı olacak. Projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.
 
AdminAdmin