Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 19-06-2020 15:29   Güncelleme : 19-06-2020 15:29

Ahmet Aydın: "Makaron; Baronun, Tüccarın İşi"

Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın: "Tütün ticaretiyle ilgili cezayı 1 yıl erteliyoruz ve sigarada kullanılan tütünün en az yüzde otuzunun(%30) yerli tütün olma zorunluluğu getiriyoruz."

Ahmet Aydın:
Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirilen Adıyaman Valisi Aykut Pekmez için düzenlenen veda yemeğine katılan Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Tütün konusunda basın mesuplarının sorularına cevap vererek açıklamalarda bulundu.

Ceza, Makaron Baronları ve Tüccarlara!

Aydın konuşmasında Tütün ticaretindeki kaçakçılık cezasını 1 yıl ertelediklerini ancak Makaron ve sarma sigara ticaretine verilecek olan cezaların uygulanacağını belirtti. Piyasayı esas bozanın makaron olduğunu belirten Aydın, Makaron üreticiliği baronları, tüccarları ilgilendirir. Biz üreticilerimiz için vergiyi düşürdük, yönetmelik hazır. Bu sayede kooperatifler kurulacak, üretici tütününü kooperatife götürüp bandrolünü yapıştıracak ve dilediği gibi satacak. Bu şekilde tütün kaçak olmaktan çıkacak.

Sözleşmeli Tütün üretimi artacak.

Tütünü bitiren Kemal derviş döneminde hazırlanan uyum yasaları olduğunu belirten Aydın, şu anda sigara üretiminde kullanılan tütünün %90'ından fazlasının ithal olduğunu belirterek, sigarada kullanılan tütünün en az %30'unun yerli olma zorunluluğu getiren bir yasa teklifi hazırladık. Bu teklif Adıyaman çiftçisinin önünü açacak olan önemli bir gelişmedir. Bu sayede Sözleşmeli üretim en az 3-4 kat artacak dedi.
AdminAdmin