Cemiyet
Giriş Tarihi : 22-07-2015 10:31   Güncelleme : 22-07-2015 10:31

Agad'dan Saldırıya Kınama

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) başkanı İbrahim Aslan Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde ve Adıyaman’da meydana gelen terör saldırısını lanetledi.

Agad'dan Saldırıya Kınama

Başsağlığı ve kınama mesajı yayımlayan başkan İbrahim Aslan , bu iki üzücü hadiseyi nefretle karşıladığını belirterek, şunları söyledi: "Şanlıurfa Suruç’ta şu an için 32 kişinin ölümüne ve 100’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını ve aynı zamanda memleketimiz Adıyaman’da PKK’lılar tarafından açılan ateş sonucu 1 askerin şehit olması 2 askerin yaralanmasını, gazeteciler olarak büyük üzüntü ve nefretle karşılıyoruz. Türkiye’nin her zaman ki gibi sağduyusuyla bu kirli oyuna gelmeyecek ve bu tür oyunları boşa çıkaracaktır.

Şunu özellikle belirtmek istiyorum; kimden gelirse gelsin, hangi amaçla yapılırsa yapılsın bu tür hain saldırılar birlik beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu hain saldırının arkasındaki kirli ellerin, mutlaka ortaya çıkarılması ve adalete teslim edilmesini istiyoruz.

 

Terörle mücadelede ve barışı sağlamada tüm siyasetçilere, sivil toplum örgütlerine, meslek örgütlerine büyük görev düşmektedir. Suruç’taki saldırının basın açıklaması sırasında yapılması düşündürücüdür. Halka ve gazetecilere yönelik bu saldırının insanlık suçu olduğunu düşünüyoruz. Terörü Lanetliyoruz . Faillerin en kısa sürede bulunmasını bekliyoruz. Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti olarak bu tür saldırıların her zaman karşısında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Suruç’ta hayatını kaybeden gençlere ve Adıyaman’da şehit düşen askerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun."

AdminAdmin