Adıyaman
Giriş Tarihi : 19-05-2020 04:11   Güncelleme : 19-05-2020 04:11

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez'in 19 Mayıs Mesajı

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez'in 19 Mayıs Mesajı

"101. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN ONURUNU VE GURURUNU YAŞIYORUZ"

Vali Pekmez, mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve yüce milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 101. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz."dedi.

19 Mayıs 1919'un tarihi bir adım olduğunu vurgulayan Pekmez, şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919, aziz milletimizin tüm yokluk ve yoksulluklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Samsun'a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla neticelenen bağımsızlık mücadelemiz, milletimiz ve ülkemiz için, gelecek adına atılan tarihi bir adımdır.

19 Mayıs 1919, aynı zamanda Samsun’da yakılan kurtuluş meşalesini, bağımsız yaşama kararlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür. Bu anlamlı günün, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara verilen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Şüphesiz, milletleri güçlü ve ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi gelişmenin gücü ve geleceğin mimarları kabul edilen genç nesiller olmuştur. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, milletimizin en büyük zenginliği ve umudu olan sevgili gençlerimizin, aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, büyük Türkiye idealini gerçekleştirme gayreti içinde olacağına yürekten inanıyorum."

Pekmez, geleceği mimarı olan gençlerin mutlu ve güçlü bireyler olmalarına katkı sağlamak amacıyla son yıllarda kent merkez ve ilçelerinde çok önemli sosyal, kültürel ve sportif tesisleri hizmete sunduklarını belirterek, "Bu tesisleşme sonucunda da gençlerimiz hem spor yapma imkânına kavuşmuş hem de uluslararası yarışmalarda ülkemizi ve milletimizi başarılı bir şekilde temsil ederek, önemli dereceler elde etmişlerdir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devlet olarak, tüm imkânlarımızla gençlerimizin yanında olacağımızı, bu zorlu yolculuklarında kendilerine her türlü desteği vereceğimizi ifade ediyorum."dedi.

-"COŞKUYLA KUTLAYACAĞIMIZ DAHA NİCE 19 MAYISLARDA BULUŞACAĞIZ"

Pekmez, bu yıl, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı devlet olarak alınan önlemler nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını bir arada kutlayamıyor olmanın burukluğunu yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"İnanıyoruz ki, bu günler geçecek ve bizler, sağlıklı ve mutlu günlerde yeniden bir araya gelerek, coşkuyla kutlayacağımız daha nice 19 Mayıslarda buluşacağız. Bu duygularla, bu anlamlı günü gençliğimize emanet ederek, Anadolu topraklarını yeniden Anadolu yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazileri ile isimsiz kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve Adıyamanlı hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

AdminAdmin