Malatya
Giriş Tarihi : 03-10-2013 13:13   Güncelleme : 03-10-2013 13:13

Acar:" Büyük ve Lider Türkiye idealine olan inancımızı artırdı."

Bem-bir-sen Malatya şube başkanı M. Hanifi acar demokratikleşme paketi büyük ve lider Türkiye idealine inancımızı artırdı…

Acar:

Bem Bir Sen Malatya Şube başkan M.Hanifi Acar, Demokratikleşme paketinin açıklanmasının ardında yazılı bir açıklama yaptı.   

Türkiye'nin demokratikleşme sürecine, barış ve kardeşliğimizin her gün artarak devam etmesine milletimizin özgürleşme hamlelerine, darbe ve vesayet kalıntısı yasakların bir bir temizlenmesine tanıklık etmenin hazzını ve onurunu yaşadıklarını belirten Acar, yıllardır inançlı insanların, yaşam tarzları ve inancı gereği örtünmelerine yapılan zulmün kaldırılmış olmasından dolayı Sayın Başbakana teşekkür ediyorum.”dedi.

Acar yaptığı açıklamada şunları kaydet:

“ Memur Sen ailesi olarak yıllardır bunun mücadelesini verdik, Başörtüsü yasağının, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet, Hakim ve Savcı çalışanlarında devam edecek olması kabul edilemezdir. Her meslekteki insanların kendine mahsus inançları ve bu inanca göre yaşam tarzları vardır bunlar anayasal güvence altındadır. Başörtüsü özgürlüğünün bu kurumlarda da bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Bediüzzaman Said Nursî Hz. Bir şey bütün bütün elde edilmezse bütün bütün elden çıkarılmaz kaidesince kamuda başörtüsünün özgür bırakılması noktasında yapılan düzenlemeyi takdirle karşılıyorum. Büyük ve güçlü Türkiye idealinin Demokratikleşme özgürleşme ve sivilleşme sürecinin biran önce tamamlanması ile gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Şüphesiz; millet iradesinin yeniden ve tam olarak hakim olması, bürokratik vesayetin bütünüyle son bulması, nihayetinde demokratik devletin, sivil siyasetin ve özgür bireyin tekemmülü, demokratikleşme konusunda kararlılık gerektirir. Bu kararlılıkla gerekli adımlar hızla atılırsa, milletin beklentileri karşılanırsa demokratik hukuk devletine giden yol daha da kısalacak, sonunda ülkemiz ve milletimiz için huzur ve refah olan yol daha hızlı kat edilecektir. "dedi.

Acar açıklamasında,   Bu paket ile beraber açıklanan, İlkokullarda andımızın okunmasının kaldırılması da yürütülen barış sürecine ivme kazandıracağına inanıyorum. Hiç kimsenin varlığının bir başkasının varlığına feda edilmediği herkesin özgürce kendi dinini, dilini inancını, folklorunu, kültürünü rahatça yaşayarak mutlu olacağına inanıyorum. Birilerinin halen bu anti demokratik ve faşist söylemlere sahip çıkıyor olması da bize hayret vermektedir. Bu ülkede kardeşçe yaşayacaksak eşit vatandaşlar olarak yaşamak zorundayız. Hiç kimse halkın genel arzuları olan bu talepleri terör örgütünün talepleriymiş gibi göstererek zulmü devam ettiremez. Bu zihniyetin sahipleri kendi iktidarlarında bu problemleri çözseydiler bugün konuşulmayacaktı bile.

                “Demokratikleşme paketinin, bu ülkenin kadınlarına, bu ülkenin çocuklarına, bu ülkenin farklı etnik ve inanç kimliklerine, bu ülkenin siyaset kurumuna yeni ufuklar açmasını, özgür demokratik müreffeh lider Türkiye’nin hayata geçmesine katkı sağlamasını Cenab-ı Hak’tan Niyaz ediyorum” dedi.

AdminAdmin