Güncel
Giriş Tarihi : 03-07-2016 16:29   Güncelleme : 03-07-2016 16:29

“Savaş bir ülkenin başına gelebilecek en kötü durumdur”

Suriyeli Eğitim Kültür Dernek Başkanı Amer Alnmr, savaşın bir ülkenin başına gelebilecek en kötü durum olduğunu söyledi.

“Savaş bir ülkenin başına gelebilecek en kötü durumdur”
Suriyeli Eğitim Kültür Dernek Başkanı Amer Alnmr, “Biz Suriyeli olarak gözlerimizi savaşla açtık. Suriye’deki iç savaştan dolayı oluşan kaotik ortamı terk etmek zorunda kaldık. Farklı bir dil ve kültüre sahip, kapılarından önce şefkat dolu kucaklarını mağdurlara açan ve Müslümanların annesi gibi merhametli Türkiye ye göç ettik.” dedi.
Amer Alnmr, “Bugün Türkiye, Müslümanların ortak ülkesi, mazlumların, ezilenlerin ve darda kalanların yardımcısı olmuştur. Biz, savaşın bütün umutları yok ettiği bir anda kendimize güvenli, huzurlu bir yer olarak Türkiye’ye yerleşmiştik. Güçlü Türkiye’nin desteği ile hayata yeniden tutunma mücadelesi vermekteyiz. Türkiye ye geldiğimizde çok güzel kardeşlik bağına şahit olduk ve Türk kardeşlerimiz tarafından ekmeklerini paylaşacak kadar hoşgörü ve büyük bir ikramla karşılandık. Suriyeli anne ve babalar tomurcuklarını yeniden hayata hazırlamak için heyecan içinde iken, Türk kardeşlerimiz maddi manevi destek sağladılar.  O kardeşlerimiz bizleri annelerinden, babalarından, kardeşlerinden ayrı görmediler. Bu benim Türkiye’deki 8. Bayramım; akrabalarım, ailem arasında evimde ve yurdumda iken onu sevgi özlemle bekliyordum, fakat bugün bu güzel ülkede kardeşlerimiz olmasaydı, şefkatli ellerini bize uzatmasalardı, sevgi dolu kalplerini bize açmasalardı ülkem dışında ve ailemden uzakta bu sevinç boğazıma düğümlenirdi. Böylece biz Suriye de doğduk, fakat Türkiye bizim kalbimizde doğdu. Yarın mübarek Ramazan bayramını yakın bir dost, kıymetli bir misafir gibi karşılayacağız; değerli Türkiye halkının Ramazan Bayramı mübarek olsun, hayırlı olsun Allah sizden razı olsun. Bizler size ne kadar teşekkür etsek bunun karşılığı olmayacağının farkındayız ve ne kadar çalışsak ta hakkınızı ödeyemeyiz. Bunun için ahrette iyi olduğunuzu şahitlik yapacağız ve her gün kardeşlerimiz için en kalbi duygularla dua etmekteyiz. Bu güzel ülkede bir olalım birlik olalım vatanımızı sevelim.” dedi.
 
AdminAdmin