Sağlık
Giriş Tarihi : 07-05-2015 11:16   Güncelleme : 07-05-2015 11:16

"Sağlığıza Misafir olduk"

Çelikhan Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Agah Bahadır Öztürk tarafından hazırlanan, İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Sağlığınıza Misafir Olduk" Projesi başladı.

Proje kapsamında Çelikhan İzci Ortaokulunda diş çürüğünün önlenmesi ve koruyucu tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetlerine yönelik çalışmalar yürütüldü. Yapılan çalışmalara Çelikhan Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Agah Bahadır Öztürk katıldı.
Çalışmalar kapsamında Çelikhan İzci Ortaokulu öğrencileri tek tek muayene edilerek gereken tedaviler ve bilgilendirmeler yapıldı. Çalışmaları yerinde gören AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, yapılan çalışmayı çok beğendiğini bu çalışmanın ülkemizin sağlıktaki gelişmenin ve insana verilen değerin bariz bir örneği olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Başhekim Agah Bahadır Öztürk, proje için şu bilgileri verdi.İlk etapta, kırsalda ve ilçe merkezinde hizmet veren ilköğretim okullarındaki öğrencilere yönelik koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin verilmesi;

Sürdürülebilirlik çerçevesinde de, ilçe merkezinde ve kırsalda yaşayan engelli, yaşlı vatandaşlarımızın yanı sıra, kırsalda yasayan diğer yoksul vatandaşlarımızın da ağız ve diş sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğinin arttırılması hedeflenmektedir.

 

Projenin, 2015 yılı içerisinde hedef konulan kitleye ulaşılarak başarıyla tamamlanması planlanmaktadır.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!


AdminAdmin