Güncel
Giriş Tarihi : 03-07-2015 11:37   Güncelleme : 03-07-2015 11:37

"27. yerel medya buluşması"

Adıyaman ve ilçelerinden 4 gazetecinin davetli olduğu ve aralarında sitemiz editörü Mustafa Aloğlu'nunda olduğu 27. yerel medya buluşması “suriye ve insani diplomasi-ıı” temasıyla ankara’da düzenlendi

27. Yerel Medya Buluşması 2 Temmuz 2015 tarihinde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde (BYEGM) Genel Müdür  Dr. Cemalettin Haşimi ve Adıyaman, Mardin, Şanlıurfa illerinden gelen 15 yerel medya mensubunun katılımlarıyla başladı. “Suriye ve İnsani Diplomasi-II” temasıyla düzenlenen program çerçevesinde davetli medya mensuplarına hitap eden Cemalettin Haşimi, yerel medyanın fikir ve önerilerinin önemli olduğunu, bu amaçla yerel medya buluşmalarının düzenlendiğini söyledi. Yerel medyanın “Suriye ve İnsani Diplomasi” açısından önemine vurgu yapan Haşimi, özellikle halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında yerel medyanın büyük bir rol üstlendiğini ifade etti.

Adıyaman, Mardin ve Şanlıurfa'dan gelen gazeteci heyeti; Genel Müdürlük Merkez Binasında gerçekleştirilen programın ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ziyaret etti. Heyete, AFAD'da kurumun kamp içi ve kamp dışındaki Suriyelilere yönelik faaliyetleri hakkında sunum yapıldı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne geçen gazeteci heyetimiz, Uluslararası Koruma Daire Başkanı Mehtap İyice'den göç hareketleri ve Suriyelı misafirler konusunda bilgi alarak görüş alışverişinde bulundu.

27. Yerel Medya Buluşması programı, heyetin Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’na yaptığı (SETA) ziyaret ile son buldu.

image-(4).jpg

image-(6).jpg

image-(7).jpg

image-(8).jpg

AdminAdmin