Pınarbaşı
Giriş Tarihi : 15-07-2015 13:41   Güncelleme : 15-07-2015 13:41

Zerban En gözde iftar açma yeri oldu.

Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde bulunan Zerban mesire alanı, Ramazan ayında oruçluların gözde yeri oldu.

Zerban En gözde iftar açma yeri oldu.

Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde bulunan Zerban mesire alanı, yerli turistlerin uğrak yeri oldu. Ramazan ayında özellikle iftar saatine doğru büyük bir yoğunluğun yaşanıyor.

Adıyaman'ın yanı sıra özellikle Şanlıurfa ve Malatya illerinden sıcaktan bunalanların geldiği Zerban, yapılan çevre düzenlemesiyle birlikte daha çok insanı ağırlamaya başladı. Özellikle hafta sonunda piknikçilerin iftara doğruda oruçluların en gözde yerlerinden birisi oldu.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Zerban'ı turizme kazandırma çalışmalarının sürdüğü söyledi. Zerban'ın bölgenin turizm merkezi için en büyük aday olacağını belirten Çalğan, şunları kaydetti:

 

"Beldemiz sınırlarında bulunan ve Alevi vatandaşlarımız için kutsal sayılan Zerban'da geçen sene bir dizi çalışma yürüttük. Bu yılda toplu yemek yeme alanı yaptık. Her Yıl bir kısım çalışma yapıyoruz. Yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız bu yılda sürecek. Zerban'ın turizme kazanması için belediye olarak elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz."dedi.

zerbanda-iftar-(4)-(700-x-467).jpg

AdminAdmin