Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 09-11-2017 14:30   Güncelleme : 09-11-2017 14:30

YILDIRIM TÜTÜNÜ KONUŞTU

Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; bizleri ekranı başında seyreden herkesi, özellikle Adıyaman halkını çünkü bugün tütün yasasından dolayı bu hafta Adıyaman halkı Meclise kilitlenmiş durumda...

YILDIRIM TÜTÜNÜ KONUŞTU
    Ben bu nedenle, mesleğimi ilgilendiren bir tanımla iktidara bir tanım koyacağım. Şu anda iktidarın bir hastalığı var, bu hastalığın adı "mitomani". Mitomani ne demektir arkadaşlar? Mitomani, kişilerin kendi söylediği yalana inanma hastalığıdır. Biraz sonra tütün meselesinde bu ortaya çıkacaktır. Bu tür hastalar hatalarını örtmek için sürekli yalana başvururlar. Bir süre sonra söyledikleri yalanlara kendileri de inanmaya başlar. Zaman içinde kendi vicdanlarından uzaklaşmaya başladıkça gerçek bir varlık elde etmek amacıyla yalan söylemeye devam ederler. Mitoman kişiler için yalan söylemek yaşamlarının rutin davranışı hâline gelmiştir. Söylemiş oldukları yalanların ortaya çıkması durumunda bundan herhangi bir suçluluk hissetmezler. Mitoman kişiler için yalan söylemek olağan bir durum.
    Bugün AKP iktidarının yaptığı da budur. İktidarını yalan ve baskı üzerine kurmuş, devam ettirmektedir. OHAL'le, kanun hükmündeki kararnamelerle ayakta kalmaktadır. Birkaç tane somut örnek vereceğim: Mesela "17-25 Aralıkta hiç yolsuzluk yapılmadı, çuval çuval paralar gitmedi, ayakkabı kutularında dolar yoktu, bu kumpastı." dediler. Buna "Yalan." dediler ve kendilerini buna inandırdılar. "Çözüm sürecini iktidar bitirmedi." dediler. Bu da koca bir yalan. "Dokunulmazlık tüm vekilleri ilgilendiriyor, bir tek HDP'li milletvekillerini ilgilendirmiyor." dediler, bu da yalandı. En büyük yalan da... "Bağımsız ve tarafsız yargı var." dediler. "Tutuklamalar siyasi değil, yargı işi." diyorlar, bundan daha büyük yalan olamaz. "Referandumda hile yapılmadı." dediler, yalan. "15 Temmuz darbesinden Hükûmetin, sarayın haberi yoktu." dediler, yalan. "Darbeyi eniştesinden öğrendi." dedi saray, bu da yalan. "FETÖ'nün siyasi ayağı yoktur." diyorlar, kocaman bir yalan. "MİT tırları silah taşımıyordu." yine yalan. "Türkiye'de basın özgürlüğü... Tutuklu gazeteci, aydın yoktur." diyorlar, yalan. Şimdi de Adıyaman tütünü için yalan söylüyorlar, diyorlar ki: "Adıyaman tütününün önü açılacak, tütün üreticileri mağdur olmayacak." Bu, koca bir yalandır arkadaşlar. Bu koca yalana Sayın Bakan ve iktidar vekilleri de inanmış durumda. Sonra çevrelerini, kendilerine yakın STK'ları, yandaş medyayı, tütün platformunu bile inandırmaya çalışıyorlar. Bu konuda AKP milletvekilleri de yanılıyor ve halkı da yanıltıyorlar.
    Bizim Adıyaman vekillerine eğer bu yasa bu torbadan bu haliyle çıkarsa buna karşı durmalarını öneriyorum. Sakın savunmayın bu yasayı. İleride bu halka nasıl hesap vereceksiniz diyorum. Resmen bir algı operasyonu oluşturuluyor. Efendim, odalar böyle istiyormuş, tütün platformu böyle istiyormuş. Bu da koca bir yalan çünkü gidin -ben de kendim tütün üreticisiyim, üreticiyle konuştum, esnafla konuştum- hiç kimse bu düzenlemeye, bu kooperatif mooperatif olayına taraftar değildir. "Kooperatif" diyorlar, kooperatif eliyle de kesinlikle tütünün önü kesilecek, çiftçi tütünü ektiğine, biçtiğine, sattığına bin pişman edilecek.
    Son zamanlarda Adıyaman medyasında, sokakta, sosyal medyada "Eğer tütün yasası istemediğimiz şekilde çıkarsa -ki öyle çıkacak- AKP kaybeder, iktidar kaybeder." anlayışı hâkim. Evet, AKP kaybederse kaybetsin, birilerinin dediği gibi "AKP kaybederse Türkiye kaybeder." anlayışında değilim. Ben de AKP kaybederse Türkiye kazanır diyorum.
    Derdimiz iktidardan ziyade Adıyaman'ın kaybetmemesi. Eğer tütün Adıyaman için siyasetüstü bir kurumsa Adıyaman tütününün yasaklanmasına karşı duracağız. Adıyaman tütününün yasaklanması Adıyaman için ölüm fermanıdır. Adıyaman'ın olmayan ekonomisinin, ticaretinin dibe vurması demektir, ırgatlığa teslim olması demektir. Çünkü bunları nereden biliyoruz. Bu yasalardan bahsedildikten iki hafta önce Başbakan grup toplantısında Adıyaman tütününe övgüler yağdırıyor, ertesi gün Türkiye genelinde bütün esnafa yönelik eş zamanlı bir operasyon yapılıyor ve esnafın dükkânında ne kadar Adıyaman tütünü varsa el konularak yüklü miktarda cezalar kesiliyor. Bu operasyonlar hâlâ devam etmektedir. Bu operasyonlar bir merkezden ve bilinçli olarak yapılmaktadır. Bu konuda Amerikan sigara firmalarıyla birlikte hareket eden Hükûmet, baskınlar ve cezalarla Adıyaman tütününe olan talebi azaltarak Adıyaman tütününü tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Önce çamur medyasında yirmi dört saat yalan yanlış haberler yaparak "Biz şöyle yaptık, böyle yaptık." diyorlar, sonra istediklerini yapıyorlar.
    Bunlar, gerçekten, halkı kandırıyorlar -zorla, istemeye istemeye- halkı inandırıyorlar. Kendisi inanıyor, yalanlarına inandırarak iktidarını sürdürüyor; işin özeti budur.
AdminAdmin