Köyler
Giriş Tarihi : 15-04-2012 01:33   Güncelleme : 15-04-2012 01:33

Vatandaşta haklı,Yetkilerde Haklı,

Çelikhan ilçesine bağlı Karagöl köyü halkı yetkililere sitem ediyor.

Vatandaşta  haklı,Yetkilerde Haklı,

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın her akşam ekranlardan devletin halkın hizmetkârı olduğunu söylediğini kaydeden Karagöl köyü halkı köylerine getirilmesi gereken ana hizmetin yıllardır getirilmediğini iddia ettiler.

Çelikhan ilçesinin en uzak köyü olan Karagöl köyü halkı köy yollarının ulaşıma kapalı olduğunu ve yetkililerin köylerine gerekli ilgiyi göstermediklerini iddia ederek çoluk çocuk köy yolunda kazma kürekle çalıştılar.

Kış ayının çok sert ve kar yağışlı geçtiğini belirten köylüler, karların erimesinden sonra köylerine daha bir iş makinesinin uğramadığını söylediler.

Köylerinde gıda ihtiyaçlarının olduğunu belirten Köy Muhtarı Mehmet Pamuk, Hayvanlarının yemlerinin de bittiğini söyledi.

Köylerinin her zaman hizmetten mahrum bırakıldığını kaydeden Muhtar Pamuk, bu mahrumiyetin bitmesini istediklerini söyledi.

Köylülerin ihbarı üzerine Çelikhan kaymakamı Murat Uz, bölgeye iş makinelerini ve İl Özel idaresi teknik ekibini gönderdi.

Teknik ekip ile birlikte köye giden İl Genel Meclisi üyesi M.Hanifi Kan, Özel İdare Müdürü Abdurrahman Öğüt, burada köylülerin sitemi ile karşılaştılar.

Köy yolunun bir kısmında heyelan gelmesi nedeni ile iş makineleri alana giremediğini belirten İl Genel Meclisi Üyesi M.Hanifi Kan, Bölgeye giden İl Özel idaresi teknik ekibi ve İl Özel idaresi çalışanları heyelan bölgesine tehlikeyi göze alarak araçlara bir geçit verdiğini kaydeden Kan, Karagöl köy yolunun bu şartlarda hizmet vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Köylülerin istediği ile teknik ekibin hazırladığı projenin bir birine uymadığı için yıllardır sorun yaşadıklarını dile getiren Kan, öyle ya da böyle bu sorunu çözmek için çalışacaklarını söyledi.

Karagöl Köyü halkını sakinleştiren İl Genel Meclisi üyesi M.Hanifi Kan ve Özel İdare Müdürü Abdurrahman Öğüt, daha sonra köy meydanına geçerek köylülerin sıkıntılarını dinlediler.

 

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Karagöl köyüne her zaman gerekli hassasiyetin gösterildiğini belirterek şunları kaydetti:

 

''Kış boyunca gece gündüz çalıştık. Karların erimesi sonucu toprağın yumuşamasıyla birlikte bölgede ciddi heyelan tehlikesi var. Karagöl köyünü Mutlu üzerinden ilçeye bağlayan yolda tehlike had safadadır. Heyelan, çalışmalara engel oluyor. Devlet olarak hem köylümüzün hemde çalışanların can güvenliğini sağlamak zorundayız. İhtiyatlı, davranmaktan başka çaremiz yok. Bütün bu olumsuz duruma rağmen çalışanlarımız can güvenliği pahasına köye servis yolu verdik. Greyderimiz ise Köyü Korucak üzerinden ilçeye bağlayan taraftan yol açma çalışmasını sürdürmektedirler. İl özel idaresi teknik ekipleri bu yolun daha sağlıklı işlemesi için teknik çalışma yapıyorlar. Bu bölgenin coğrafi şartlarına en uygun çalışma yapılacaktır.''dedi.

 

Haber: Mustafa Aloğlu 

 

Editörün notu:

Başlıkta da belirttiğin gibi vatandaşta haklı yetkililerde…

Çünkü Başbakan her akşam televizyonlardan yaptığı konuşmalarla halka öyle şeyler istemelerini istiyor ki akıl erdirmek zor.

Başbakan bu söz ve söylemleri ile yereldeki bürokrat ve siyasetçilerine haksızlık yapıyor.

1980 model dozer ve greyderlerle hangi iş ne kadar yapılacak. Bölgenin coğrafi şartları öyle zor ki bu imkânlarla hiçbir şey yapılamaz.

Köylüler ne isteseler haklılar. Ancak yetkililer bu isteklere bu koşullarda cevap veremez.

Karagöl köyü halkı Mutlu üzerinde yol dışında hiçbir seçeneği kabul etmiyor. Bu bölgede her taraf eşilmiş ancak köyün doğru dürüst yolu yok. Kaç müteahhit bu yolda iflas etti.
Kaymakam ve Özel idare çalışanlarının performansı bu kış süperdi. Ancak Karagöl köyü yolu için ciddi bir planlama yapılmaz ise bu sıkıntı sürüp gidecektir.

Sonuç olarak ekranlarda halka şunu isteyin bunu isteyin diyen başta başbakan ve bakanlar taşrada bulunan siyasi temsilcilerinin ve bürokratların ellerine sağlam malzeme, araç gereç versinler.

karagol-heyelan-ve-yol-eylemi-(8)-(450-x-300).jpg

karagol-heyelan-ve-yol-eylemi-(18)-(450-x-300).jpg

AdminAdmin