Adıyaman
Giriş Tarihi : 05-12-2016 01:30   Güncelleme : 05-12-2016 01:30

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Adıyaman’da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Narince-Adıyaman arası yapılacak yolun temel atma törenine katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Adıyaman’da

Burada bir konuşma yapan Bakan Arslan, medeniyetler şehri Adıyaman’da bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bu projenin önemli bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Arslan, bu projeyle önemli bir güzergahın önemli bir parçasını tamamlayacaklarını dile getirdi.

86 kilometrelik Narince Siverek yolunun özellikle 50 kilometrelik kısmının 41 kilometreye düşürülecek olması nedeniyle ve Adıyaman ile Diyarbakır arasında yolun kısalacağını belirten Arslan, hem de ana koridoru daha modern hale getireceği için önemli olduğuna işaret etti.

Buranın turizm ve sanayi yolunun kavşağı olacağını aktaran Arslan, “Adıyaman’da bu tip yolları yapmak, bu tip yolların standartını yükseltmek, bizim Adıyamanlılara karşı gerçekten boynumuzun borcudur. Biz yolların korku yollarından, meşakkatli yol olmasından çıkartılıp, keyif yolu haline getirilmesini, ticareti kolaylaştırmasını, turizmi kolaylaştırmasını, ekonomiyi kolaylaştırmasını sağlamak adına Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bu bölgede de olağanüstü bir gayretle yolların standartını yükseltiyoruz” dedi.

- YOLUN GENİŞLİĞİ 25 METRE OLACAK

Yolun teknik bilgilerine de değinen Bakan Arslan, şöyle devam etti:

“Sadece bu yolun genişliği 25 metre olacak. 2 gidiş ve 2 geliş olacak. Önemli bir yol, önemli bir gelişme. 300 milyonluk bir projeden bahsediyoruz. Sadece bu kısmı . Nissibi Köprüsünü de katarsanız 400 milyonluk bir projeden bahsediyoruz. Bu güzergahta. Biz biliyoruz ki geçmişle kıyaslarsak çok büyük bir para. Ancak Ak Parti dönemlerinde yaptıklarımızla kıyaslarsanız elbetteki Adıyamanlılara helali hoş olsun dediğimiz bir proje. Sadece bu yol üzerinde 238 metrelik bir köprü, 375 metrelik bir viyadük, 310 metrelik ayrıca 7 ayaklı bir başka viyadük ve bir başka farklı seviyeli 13 adet kavşak olacak. Sadece bir projede bunlar olacak. Tabiki Adıyaman-Diyarbakır arasında ana güzergah olması hasebiyle bu yolu önemsiyoruz. 7 bin aracın geçtiği Diyarbakır-Şanlıurfa trafiğini de önemli bir kısmı bu yoldan geçiyor.”

- ADIYAMAN BİR KÖPRÜ

Adıyaman’ın doğu ile batı arasında bir köprü olduğunu dile getiren Arslan, “Adıyaman, bir kapı konumunda ve bunu çok daha güçlendirmemiz gerekiyor. Adıyamanlılara hayırlı uğurlu olsun. 10 yılda Adıyaman’a yapılan yatırım 197 milyon. Bizim bu seneki harcadığımız parayı katarsak bunun 5 katından daha fazla. 80 yılda harcanan paranın biz 5 katını harcamış durumdayız. İnşallah daha fazlasını harcayacağız. Para keyif için harcanmaz. Yol yapmak için Adıyaman’ı merkez yapmak için yapıyoruz. Tabi sadece Adıyaman’da yapmıyoruz. Ülkemizin genelinde yapıyoruz. 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, bu sene sonu itibari ile 25 bin 34 kilometreye çıkmış olacağız. Yani, 3 bin kilometreyi geçmiş olacağız. Kalitesini ve standartını yükseltmek adına sıcak asfaltta 8 bin 300 kilometreyi bugün itibari ile 21 bin üzerine çıkarmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

- 80 YILDA YAPILANLARIN FAZLASINI YAPTIK

Ülke genelinde çalışmaları aktaran Arslan, şunları kaydetti:

“Sadece Bolu tünelini 17 yılda bitirmişken birileri ve günün sonunda acaba depo mu yapsak dedikleri anda AK Parti hükümetleri olarak biz bunu da yaptık. Bununla da yetinmedik. Bugün ülkemizin sahip olduğu tünel uzunluğu 352 kilometre. 80 yılda 50 kilometre tünel yapılmışken, biz bugün itibari ile 351 kilometreye ulaşmış durumdayız. Bu geldiğimiz noktayı göstermesi adına çok önemli. Sadece Adıyaman’da şehir giriş ve çıkışlarında sıcak asfalt varken, bugün biz 46 kilometre daha buna ilave etmişiz. Biz biliyoruz ki, Adıyaman için 53 kilometre sıcak asfalt gerçekten yeterli değil. Adıyaman çok daha fazlasına kavuşacak”

- ADIYAMAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Adıyaman’ın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Arslan, “Adıyaman’da yapacak çok projemiz var. Benim geçmişe dayalı hukuğum var. Dostluğa dayalı hukuğumuz var. Adıyaman’ın sorunlarını çözmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Adıyaman’ı işlerini biran önce bitireceğiz. Adıyaman’da devam eden şuan 6 tane projemiz var. Besni-Araban yolu proje uzunluğu 41 kilometre, 25 kilometre bölünmüş yol kısmı tamamlanmış, 2018’e inşallah bunun tamamını bitireceğiz. Adıyaman-Bozova yolu yine özellikle 32 kilometre, bunun 28 kilometresi bitirilmiş, kalan kısmını önümüzdeki yıl bitirmemiz lazım. Çok daha fazla uzamaması lazım. Bunu sizlere söz, arkadaşlarımıza da talimat olarak söylüyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Arsan, daha sonra diğer projeler hakkında da bilgi verdi.

Arslan,"Eskiden IMF'nin kapılarında 300 milyon 500 milyon dilendiğimiz yetmiyor onların her hangibi bir temsilcisi Türkiye geldiği zaman karşısında el pençe divan duruyorduk ve dünya el divan durmaya alıştığı için dünya Türkiye'ye  IMF marifetiyle Türkiye'yi yönetmeye alıştığı için asıl bugün ki geldiğimiz noktayı bugün ki durumumuzu çekemiyorlar. Onun için bizimle mücadele onun için maşaları onun için hainleri kullanıyorlar. Özellikle bunuda vurgulamak isterim sadece Adıyaman'da 23 kilometre yol varken biz bunun üzerine 185 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Bölünmüş yol miktarı 208 kilometre oldu."dedi

Adıyaman'a hızlı tren sözünü de veren Bakan Arslan,"Tabiî ki ülkemiz yüksek hızlı trenlerle tanışıyor, hızlı trenlerle tanışıyor. Artık ülkenin her yanı demir ağlarla örülüyor. Bu demir ağlarla örülürken Adıyaman'da diyor ki evet gelecekte hızlı tren çok önemli olacak bende hızlı trene binmek bende hızlı terene bende Türkiye'nin her yerine gitmek istiyorum. Şuan özellikle Gölbaşı'nda geçip giden demir yolu var ve Adıyaman'a uğramıyor yine değerli vekillerimizle geçmişten belli bunun istişaresini çok yaptık özellikle Gölbaşı'nda Adıyaman'a olan 62 kilometrelik mesafenin hızlı tren hattıyla donatılması adına proje çalışmalarını başlattık inşallah proje çalışmaları biter bitmez bununda yapım sürecini başlatarak Adıyaman'ı böylece hızlı trenle tanıştırmış olacağız"şeklinde konuştu. 
Millettin hizmetkarı olma yolunda 2023, 2053 ve 2071 hedef koyduklarını belirten Bakan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Milletin hizmetkarı olma yolunda yürüyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri koyduk. Bu hedefleri ortaya koyarken Anadolu coğrafyasının Asya ile Avrupa arasında, Balkanlar ile Kafkaslar arasında, Balkanlar ile Ortadoğu arasında, Karadeniz ile Akdeniz arasında köprü konumunda olduğumuzu biliyoruz. Bu köprünün hakkını vermek için bölünmüş yollarla, hızlı trenlerle, hava ve deniz limanlarıyla ülkemizin her tarafını donatmamız gerektiğini biliyoruz. İşte tam da bunu yapmaya başlayınca, bölünmüş yolda 25 bin kilometreyi, hava alanlarında yılda 35 milyondan 180 milyonun üzerinde yolcu taşımayı yakalayınca, dünyanın 8'inci Avrupa'nın 6'ıncı yüksek hızlı tren hattına sahip ülkesi olunca, denizcilikte yılda 200 milyon ton yük taşırken 420 milyon ton yük taşır hale gelince, birleşimde dünyanın önde gelen ülkelerin arasına girince, biz dünyadaki ticaret pastasından gereğinden fazla pay almaya başladık. İşte o ticaret pastasını paylaşmaya çalışanlar, dünyayı kendi aralarında yönetmeye çalışanlar ve Türkiye'nin onların biçtiği role göre hareket etmesine alışanlar bunu çekemediler. Bunu çekemedikleri için Türkiye'ye çelme takmaya çalışıyorlar.15 Temmuz'da üç ders verdik. Bir, Türkiye'de birlik yok beraberlik yok diyenlere ders verdik. Millet olma şuuruyla kendimize adeta ders verdik. İki, dünyaya ders verdik. 'Ne zaman olursa olsun, eğer bu ülkede bir istikbal ve istiklal mücadelesi olacaksa, böyle bir ihtiyaç varsa Türk insanı 79 milyonuyla dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi ayrımı yapmadan hep beraber meydanlara dökülür' dedik. Dünyaya bunu gösterdik. Üçüncüsü, dünyadaki başka mağdur ülkelere dedik ki; bir olursanız, beraber olursanız, hep beraber hareket ederseniz hainlerin sizin başınıza ördükleri çorapları alır onların başına geçirirsiniz. Bir de böyle bir ders verdik. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bu milletin hizmetindeyiz. Ancak 15 Temmuz'daki bu dik duruş, vakur duruş bizim omuzlarımıza yeni bir sorumluluk yüklemiştir. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kazasız belasız bu projeyi bitirir sizlerin hizmetine sunarız."

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise "Bu yolun Fırat köprüsü Adıyaman'ın Güneydoğunun hayaliydi bir incisiydi tabi biz iktidara geldiğimiz ilk anlardan itibaren Adıyaman'ın çıkmaz sokak olduğunu Adıyaman'ın kör nokta olduğunu yolun bitimi bir noktada olduğunu kuş uçmaz kervan geçmez bir bölge olduğunu hep ifade ederlerdi. Allah'a şükür su tutulmaya başladığı andan bellidir hayaldi ve bu hayali bizler gerçeğe dönüştürdük ilk etapta köprümüzü sayın cumhurbaşkanımızın gelişiyle birlikte açılışını yaptık ve bu bağlantı yolu bu köprüye ve bu bağlantı yolu bu köprüye bu ihtiyaca cevap vermez dedik. Bu anlamda da çok şükür şuanda 50 kilometrelik bu yolu 41 kilometreye düşürmek suretiyle bölünmüş yol demeyeyim adeta otoban standartlarında çok ciddi yola kavuştu çok şükür. Bu bir turizm yoludur bu bölge hem inanç turizmimi hemde kültür turizmimi yoluna hakim olduğu bir bölgedir. Aynı zamanda ticaret yoludur. Dolayısıyla bu yol doğunun batıya batının doğuya sirkülasyonunu sağlayacak çok önemli bir kavşak ve Nissibi köprüsünün bulunduğu bölgede batının en doğusu doğunun en batısı noktasıdır" ifadelerini kullandı.

Vali Abdullah Erin de şöle konuştu:

"Ulaştırma bakanımızı ve değerli bürokratlarımızı bugün Adıyaman'da ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bugün ulaştırma bakanlığımızın gecen 13-14 yıl içerisinde Adıyaman'a kazandırdığı sayısız projelerden bugün bir tanesinin daha temelini atacağımız inşallah hep beraber temelini atacağımız bu yolumuzun kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını Adıyaman'ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Adıyaman'ımızın son dönemlerde gelen anlamda aldığı paydan ve yapılan hizmetlerden evet bende Meclis Başkan vekilimin ifade ettiği gibi burada sürekli vurguluyoruz ama dünü hatırlamak 2000 binli yılların başından itibaren Türkiye'nin yakaladığı ekonomik ve siyasi istikrarla beraber hızlı bir kalkınmanın içerisine girdiğini görüyoruz. Bu zenginlikten bu refahtan Adıyamanımızda alması gereken payını aldığını hep birlikte görüyoruz. 2002 yıllarda ve öncesinde kamu yatırımlarından aldığı pay itibariyle 68-70 sıralarda olan ilimiz son 12-13 senedir ilk 20'inin içerisine girdiğini hep birlikte görüyoruz. Onun için bu ayrılan kaynaklarla Adıyaman'ımızın eski ve tarihsel kültürel zenginliğini yaşandığı günlere kavuşturulması için emek sarf eden bu kaynakları ayıran vatandaşlarımızın daha zengin daha müreffeh yaşaması için her türlü gayreti gösteren başta sayın cumhurbaşkanımıza katkısı olan bütün hükümetlerimize bugün aramızda bulunan Ulaştırma bakanımıza onun çok değerli bürokratlarına ve ilimize bu hizmetlerde katkısı olanlara teşekkür ederim"
Temel atma töreninin ardından Bakan Arslan, çalışanlarla birlikte yemek yemesinin ardından Adıyaman'a hareket etti.

 


Kaynak : PHA
AdminAdmin