Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 28-07-2019 00:12   Güncelleme : 28-07-2019 00:12

Tütün Üreticileri Yardımlaşma Derneği Kuruldu

Çelikhan'ın can damarı olan Tütün üretimi ve pazarlanması konusunda çiftçilerin içinde bulunduğu sorunlara çözüm aramak amacıyla Çelikhan Tütün Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

Tütün Üreticileri Yardımlaşma Derneği Kuruldu
Çelikhan ekonomisinin vazgeçilmez bir parçası olan tütüncülük faaliyetlerinin günden güne kötüye doğru gitmesiyle vatandaşlar zor günler geçiriyor. Ticari amaçla tütün satışı, makaron gibi konularda getirilen yasaklar ve hapis cezaları gibi sebeplerle vatandaşların 2-3 yıllık ürünleri ellerinde kalmış durumda. Bu konularda yasal çerçeve içerisinde tütün üreticisinin sesi olmak, sorunlarını her noktada dile getirmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Avukat Mahmut İlker Şahin önderliğinde bir grup genç tarafından "Çelikhan Tütün Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" kuruldu. 

Dernek Başkanı Av. Mahmut İlker Şahin yaptığı açıklamada:

"1950'li yıllardan itibaren Çelikhan, bağlı oldu porga ve Koçali gibi köylerin Mezrası iken yerli liderlerinin girişimleriyle önemli bir ilçe haline gelmiştir. Akabinde tütünüyle, canlanan ekonomisiyle, kurum ve kuruluşlarıyla kendine yetebilen bir ilçe haline gelmiştir. Süregelen zaman içinde büyüyen ve gelişen Çelikhan'ımız maalesef bir kısım sebeplerin tesiri ile küçülmeye, daralmaya başlamıştır. Kurumların kapanması ile başlayan süreç tütünle ilgili olumsuz gelişmelerin yaşanmasıyla ekonomik daralmaya dönüşmüş, esnafımız ciddi manada darboğaza girmiş ve Çelikhan göç vermeye başlamıştır.
Bu durum başta ben olmak üzere işçisinden Belediye reisine kadar hepimizi üzmekte ve düşündürmektedir. Biz de işte bu düşüncelerle yola çıkarak Çelikhan da en önemli geçim kaynağımız olan tütün konusunda bir girişimde bulunmaya karar verdik. Bu girişimimiz Dernek kurmak babında olmuştur. ÇELIKHAN TÜTÜN ÜRETİCİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ni kurmuş bulunuyoruz.
Öncelikle Derneğimizin başta tütün üreticilerimiz olmak üzere en küçüğümüzden en büyüğümüze her birimize hayırlı olmasını Allah'tan dilerim. Dernek olarak yapacağımız işlerin başında Çelikhan'lı tütün üreticilerimizin yaşamış olduğu bir kısım sorunlar üzerinde kafa yormak, bununla ilgili çözüm önerileri geliştirmek, bu çözüm önerileri hayata geçirmeye çalışmak ve bunun takipçisi olmaktır. Bütün Çelikhan halkının bizi yalnız bırakmayacağına olan inancımız tamdır. Saygılarımla Çelikhan tütün Üreticileri Yardımlaşma ve Dayqnışma Derneği Başkanı avukat Mahmut İlker Şahin."
AdminAdmin