Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 28-05-2018 20:49   Güncelleme : 28-05-2018 20:49

TÜTÜN İLE ÖZDEŞLEŞEN VEKİL ADAYI TÜTÜNÜN MERKEZİNDE

CHP Adıyaman Milletvekili Adayları Çelikhan ve Pınarbaşı’nda seçim çalışması yürüttü.

TÜTÜN İLE ÖZDEŞLEŞEN VEKİL ADAYI TÜTÜNÜN MERKEZİNDE
Uzun yılladır tütün için verdiği mücadele ile bilinen Av Abdurrahman Tutdere, Mahmut Nedim Evli, Songül Varki Yıldırım ve Müslüm Aslanoğlu Çelikhan ve Pınarbaşı kasabasında seçim çalışması yürüttüler.
Çelikhan merkezde esnaf ziyareti yapan Milletvekili adayları ilk defa halkın ilgisi ile karşılaştırlar.
Daha önceki seçimlerde Çelikhanlılardan istedikleri ilgili göremeyen CHP Milletvekili adayları bu dönem yaptıkları seçim çalışmalarında halktan teveccüh gördüler.
Çelikhan’da esnaf ziyareti yapan milletvekilleri daha sonra Pınarbaşı kasabasında seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdiler.
Milletvekili adayları burada sıra ile birer  konuşma yaptılar.
Tütün ile adı özdeşleşen Abdurrahman Tutdere, burada yapmış olduğu konuşmada bugüne kadar tütün için verdikleri mücadeleyi artık TBMM çatısı altında olması gereken yerde devam etmek için halktan destek istedi.
Tutdere yapmış olduğu konuşmada şunları kaydetti:
“ Çelikhanımız,Bulamımız ve köylerimiz ile bir bütündür. İlçe olduğundan beri bölgemiz TBMM’de temsil gücü elde edememiştir.
Bu sefer partimizin genel başkanı ve yürütme kurulu, bizlerin TBMM’de olması için bize bu şansı verdiler. Eğer bugün ben CHP listelerindeysem tütün için verdiğimiz mücadelenin genel merkezimiz tarafından görülmüş olmasıdır.
“Malumunuz hükümetin çıkardığı yasa ile birlikte tütün üreticisi ve satıcısına hapis cezası ön görülüyordu. Seçimin devreye girmesi ile birlikte yasayı 1 yıl geriye aldılar. Bizler bu yasanın geriye alınmasını değil! Tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Eğer TBMM’ye gider isek bu yasanın ortadan kalkması için gecemizi gündüzümüze katacağız. Bunun için bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadeleyi daha güçlü bir şekilde vereceğiz. Çünkü kanunları yapan TBMM’dir. Her ne kadar dışarıda bunun mücadelesini vermiş olsakta, TBMM çatısı altında kalıcı olarak çözümü bulmaya çalışcağız.TBMM’de önceliğimiz tütün olacak. Tütüne gerekli serbestiyeti sağlamak için canımızı dişimize takacağız.” Dedi.
Tutdere konuşmasında, Ak Parti iktidarının Çelikhan’dan  Adliye’yi, Cezaevini,Askerlik şubesini aldığını, biraz daha iktidarını sürdürmesi durumunda Çelikhan’ı ilçelikte düşüreceğini iddia etti.
Ak Parti iktidarı Çelikhan’dan ne alırım düşüncesi ile kafayı yorarken, temel geçim kaynağı olan ekmeği olan tütüne göz dikip bu seferde tütününü elinden almaya çalıştığını belirtti.
24 haziran akşamı yep yeni  demokratik hükümlerin geçerli olacağı bir ülkede yaşamak, tütüne gerekli serbestliği sağlama adına sandığa gidilimesi gerektiğini kaydeden Tutdere, Çelikhan ve Pınarbaşılıların u dönem gerekeni yapacağına inandığını belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleşti.


 
AdminAdmin