Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 31-07-2019 00:41   Güncelleme : 31-07-2019 00:41

TUTDERE ÇELİKHAN'I ZİYARET ETTİ

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman TUTDERE başta tütün meselesi olmak üzere, ilçenin sorunlarını yerinde görmek ve istişarelerde bulunmak üzere Çelikhan ve Pınarbaşı’nı ziyaret etti.

TUTDERE ÇELİKHAN'I ZİYARET ETTİ
Çırağan Restaurant’ta muhtarlarla bir araya gelen Tutdere konuşmasında:
“Öncelikle şunu belirtmeliyim ki buraya siyaset yapma amacıyla gelmedim, tek derdim Çelikhan’ın sorunlarını dinlemek ve tütün konusunda istişarelerde bulunmak ve çözüm konusunda ortak bir platform oluşturmaktır.

24 Haziran’da Milletvekili seçildiğimden bu yana Adıyaman’ın sorunlarını en yüksek perdeden dile getirdim ve çözüm için takipçisi oldum. Ancak Adıyaman’daki sorunların çözülemediğini ve bizim bu sorunlarla boğuşmaktan başka bir şey yapamadığımızı üzülerek görmekteyim. Benim şahsi kanaatim, Adıyamanlılar sorunlarını konuşmaktan korkmazlarsa, böyle bir platformda bir araya gelip siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak sorunlarımız karşısında bir olursak ancak yol alırız. Çelikhan ile Adıyaman arasında yarım saatlik mesafe var, Malatya’nın gelişmişliği ile Adıyaman’ın gelişmişliği kıyaslanamayacak düzeyde. Biz Adıyamanlılar bunu hak etmiyoruz. Sizler Muhtar olarak, bizler de Milletvekili ve siyasetçiler olarak iş birliği yaparsak sorunlarımız çözülür. Çelikhan benim hem yaşamımda hem de siyasi hayatımda çok önemli bir yere sahiptir. Bunun sebebi doğduğumdan bu yana Pamuk çayın kuzeyinde ilk kez bir milletvekilimiz oldu. Bu zor coğrafyaların cefakâr insanları hem vatanına hem milletine bağlı insanlardır. İlk kez bu topraklardan bir Milletvekili seçilmiştir. Elbette Adıyaman’ın tamamı önemlidir ama benim için daha önemlisi bu zor coğrafyanın insanlarının fedakarlığıdır. O nedenle bu çalışmalara buradan start vermek istedik. İnşallah bundan sonra sık sık bu toplantıları tekrarlarız ve meseleleri konuşup ilgili yerlere iletiriz.

Çelikhan deyince en önemli konumuz tütün, hepimizin soluğu, yaşam kaynağımız. Gelinen noktada tütünün özgürleşmesini beklerken, 3 yıldan 6 yıla hapis cezası geldi. Bu yasa sadece 1 yıllığına ertelendi. Bu uğurda çok çalıştık, ancak yerde olan cenazeyi ancak morga kaldırdık. Bu sorunu muhalefet ve iktidar beraber çözemezsek sizler ve bizler aç kalır, belki bu toprakları terk etmek zorunda kalırız. Bu konuda hepimize iş düşüyor. Bu milletin biz siyasetçilere yüklediği bir vebal var, bu konuda sizlerle beraber bu sorunu çözmek zorundayız.” Dedi.
Tutdere’nin konuşmasının ardından Muhtarlar söz alarak karşılıklı istişarelerde bulundu.
 
Muhtarlarla buluşmanın ardından Çelikhan Kaymakamı Abdullah DEMİRDAĞ’ı makanında siyaret eden Tutdere ve Demirdağ çeşitli konularda istişarelerde bulundu.

Kaymakamlık ziyaretinden sonra Çelikhan Belediyesine geçen Tutdere, Belediye Başkanı Mustafa Bulut ile Toki, Çat Barajı tüneli, Adıyaman yolu gibi sorunlar ve tütün konusunda görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

Daha sonra Çelikhan Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Koç ve Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya’yı ziyaret eden Tutdere, Oda başkanlarıyla görüştükten sonra Çelikhan'dan ayrıldı.


AdminAdmin