Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 20-12-2017 11:04   Güncelleme : 20-12-2017 11:04

TÜRKİYE BİRİNCİSİ ADIYAMAN ANADOLU LİSESİ

Uzman rehberlik ve danışman Abdulkerin Işık'ın okul müdürlüğünü yaptığı Adıyamna Anadolu Lisesi girdiği yarışmada Türkiye birincisi oldu

TÜRKİYE BİRİNCİSİ ADIYAMAN ANADOLU LİSESİ
Bugüne kadar yaptığı diğer çalışma ve projelerle dikkatleri üzerine çeken ve 'Prestij Okul' sloganı ile Adıyaman'a katma değer kazandıran Adıyaman Anadolu Lisesi’nin proje ekibi, ödülünü 19 Aralık 2017 Salı günü Ankara Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen törenle aldı.
Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM, Milletvekilleri, Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin KONAKLI, Bakanlık bürokratlarının yanı sıra, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete KIZILKAYA, Adıyaman Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim IŞIK ve Proje ekibi ile  ülke genelinde birlikte ödül almaya hak kazanan proje ekipleri katıldı.
Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” ne 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 3357 başvuru yapılmıştır. İlk olarak, değerlendiriciler tarafından elektronik ortamda proje raporları değerlendirilmiş, bunun sonucunda 189 çalışma saha ziyaretine kalma başarısı göstermiştir. Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin ardından 106 çalışma Bölgesel Ödül almaya layık görülmüştür. Okulumuz Bölge birincisi olarak ödülünü Gaziantep ilinde almıştır.
Bölgesel Ödül alan çalışmalar arasından 15 çalışma Bakanlık Ödülü ve 5 çalışma Bakanlık Teşvik Ödülü almaya layık görülmüştür.


Konu ile değerlendirmelerde bulunan Adıyaman Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık, ‘’Prestij Okulu’’ sloganı ile eğitime katma değer sunan okulumuz projesi uzun ve yoğun bir emeğin ürünüdür. Birçok amacı ve yararı olacak ve inşallah ulusal düzeyde  özellikle ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşmasına olumlu yansıyacaktır.
Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Bilimsel ve Teknolojik Faaliyetler Kategorisinde Türkiye 1.si olarak Bakanlık Ödülüne Layık Görülen Çalışmamız. e-pansiyon kapsamında hazırlanan 'Gözün Arkada Kalmasın" isimli projemizdir. Amacımız Adıyaman’ı en iyi şekilde temsil ederek bütün zorluklara rağmen eğitim kalitesini arttırmaktır. Adıyaman’a Türkiye birinciliği kazandırdığımız için çok mutluyuz, yaptığımız proje ile velilere oturdukları uzak diyarlardan bile çocukları ile ilgili ayrıntılı ve anlık takiplerini sağlayarak gözünüz arkada kalmasın diyoruz, öğrencisini pansiyona yerleştiren veliye öğrencisini takip etme imkanı tanıyarak mesafeleri ortadan kaldırıyoruz şeklinde konuştu.
Aynı proje ile istastikler elde ederek israfın önüne geçtiklerini, yönetsel ve ekonomik kazanımlar sağlandığını, belletici öğretmenlerin yoklama almalarını kolaylaştırdıklarını ifade eden Işık, söz konusu projeyi geçen yıldan beri yürütüyoruz. Hazırladığımız, tamamıyla bize ait olan programın tüm pansiyonlarda ücretsiz kullanılmasını ve projemizin tüm kazanımlarını ve uygulamasını MEB ‘na hiçbir karşılık beklemeden hediye ederek, Milli Eğitim Bakanlığının bilişim sistemlerine entegre edilmesini hedefliyoruz. Bu vesileyle emeği geçenproje aşamasında yazılım, kodlama, proje geliştirme sürecinde üstün gayret sarf edenekip üyelerimiz, Habib YILDIRIM, Kadir YAPRAK, Sadık ÇETİNKAYA ve Mustafa GÖKSU' ya çok teşekkür ediyorum dedi.
 
AdminAdmin