Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 02-09-2018 12:03   Güncelleme : 02-09-2018 12:03

TOKİ'DE ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Kırlangıçların yuva yapması sebebi ile çalışmaları durdurulan projede, kırlangıçların uçması beklendi ve yuvaların boşalmasıyla da çalışmalar yeniden başladı.

TOKİ'DE ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin Adıyaman’ın Çelikhan İlçesi Mahmut Nedim Ökmen Mahallesi’nde hayata geçirmekte olduğu 252 konutluk proje, geçtiğimiz aylarda kırlangıçların evi haline gelmesinden ötürü durdurulmuştu.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yetkilileri tarafından B1 ve B5 bloklarının duvar, çatı ve pencere saçaklarında yuvalayan yaklaşık olarak 200’ü aşkın kırlangıç yuvasındaki kuşların göç edinceye kadar beklenmesine karar verilmişti. Mayıs ayında alınan bu kararı ardından bugün çalışmaların yeniden başlatılmasına karar verildi.

Nereyse 3 ay boyunca inşaat çalışmalarına ara verilen projede çalışmalar yeniden başlatıldı. Dış cephe çalışmaları 2018 Mayıs döneminin ardından ilk kez başlatılırken, aradan geçen yaklaşık 3 aylık süre zarfı içerisinde kırlangıçların yuvalarının terk edilmesi beklendi. Konu ile alakalı olarak basın mensuplarına karşı bazı açıklamalarda bulunan TOKİ inşaat işçilerinden Mehmet Sait Yağlı, kırlangıçlar nedeniyle neredeyse 3 ay boyunca ara vermiş olduklarını, bu süre zarfında mola vermiş olduklarını ve kuşların sonunda göç edip gittiklerini dile getirdi. Kuşların yuvasını bozmadıklarını getiren Mehmet Yağlı, buraya zaten yuva bozmaya değil yuva yapmaya geldiklerini, kırlangıçların gitmesi ile beraber çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini aktardı.

AdminAdmin