Malatya
Giriş Tarihi : 29-07-2012 20:20   Güncelleme : 29-07-2012 20:20

Sürgü’de Provakasyon

Sürgü kasabasında Alevi bir vatandaş ile ramazan Davulcusu arasında yaşanan tartışma tehlikeli bir hal aldığı bildirildi.Sitemiz Editörü Mustafa Aloğlu saldırıya maruz kalan ev halkı ile ve Sürgü belediye başkanı ile görüşerek gelinen durum hakkında bilgi

Sürgü’de Provakasyon

Doğanşehir'de Alevi bir vatandaş ile Ramazan davulcusu arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine olayın tehlikeli boyutlara gitmemesi için güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

İddiaya göre Sürgü Beldesi’nde yaşayan Alevi ailelenin fertleri, önceki gün sahurda kapılarının önünden geçen davulcuya , "Burada davul çalmayın" dedi. Davulcunun tepki göstermesi üzerine taraflar tartıştı. Beldede olay duyulunca dün gece toplanan 50 -60 kişilik grup, Kürt kökenli ve Alevi olduğunu söyledikleri ailenin evinin önünde toplandı. İddiaya göre tekbir getiren grup evi taşlamaya başladı.
 
EVİN CAMLARI KIRILDI, AHIR YIKILDI
 
Olay yerine gelen jandarma timi müdahale ettiği grubu engelleyemeye çalışırken, Aile fertleri korku içinde elektrikleri kapatıp gizlendikleri evde, jandarmanın öfkeli kalabalığı dağıtmasını bekledi. Beldedeki jandarmalar kalabalığı dağıtmakta yetersiz kalınca Doğanşehir İlçesi’nden takviye ekip istendi.
 
İstiklal Marşı söyleyip, ’Bu aile bugün buradan gidecek’ diyen kalabalığın taşladığı evin camları kırıldı. Gruptakiler evin yanındaki ahırı ateşe verince jandarma havaya uyarı ateşi açtı. Yaklaşık 2 saat süren olaylar, gelen takviye ekiplerin öfkeli kalabalığı dağıtmasıyla son buldu.
 
’BİZİ LİNÇ ETMEYE GELDİLER’
 
Evli taşlanan ve ahırı yakılan Hüseyin Hasan Evli kızı Leyla , bugüne kadar Sürgü Kasabası’nda herkesin kardeşçe yaşadığını söyledi., "Bizim istediğimiz birlik beraberlik. Kardeş kardeş yaşamak istiyoruz. Biz böyle olaylar istemiyoruz. Çünkü neden? Çorum’da yaşandı, Maraş’ta yaşandı, Malatya’da yaşandı da ondan. Biz kalkıp da bugüne kadar kimseyi incitmedik.200–300 kişi evimize yürüdü. Bu olayların yaşanmasını istemiyoruz. Jandarma güvenliğimizi sağlıyor. Ama tehlikedeyiz.’’dedi.

 

Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, belde istenmeyen bir durumun yaşandığını ancak Sürgü’de hayatın normale döndüğünü söyledi.

Sürgü’de herkesin birlikte kardeşçe yaşadığını kaydeden Taşdemir, bu tür provokasyonlara halkımızın alet olmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

 

AdminAdmin