Cemiyet
Giriş Tarihi : 12-08-2016 09:02   Güncelleme : 12-08-2016 09:02

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

AGAD ve Valilik Tarafından Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI
15 Temmuz darbe gecesinden bu yana halkın akın ettiği demokrasi nöbetinin gerçekleştiği hükümet meydanında Adıyaman Valiliği ile Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) yetkilileri tarafından demokrasi şehitleri için dua ve mevlit programı düzenledi.
Vatanları uğruna tanklara ve F16’lara meydan okuyarak, hayatlarını hiçe sayarak, şehadet şerbeti içen demokrasi şehitleri Adıyaman Valiliği ile Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGAD’ın) organizasyonunda anılarak, dualarla yad edildi.
Hükümet Meydan’ında demokrasinin nöbetinin son gününde gerçekleştirilen mevid-i şerif ve dua programında çoğu zaman gözyaşları hakim olurken, gerçekleştirdikleri program hakkında açıklamada bulunan Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, “15 Temmuz gecesi ülkemizde halkın oyuyla meclise gelmiş olan hükümeti devirmek için bir darbe girişimi gerçekleşmiştir. Halkın iradesine pranga vurmak isteyen darbeci askerler sivil halka, parlamentoya ve devletin birçok kurumlarına saldırıda bulundular. Darbeciler bir şeyi düşünemediler. Bu halkın darbelere karşı kendilerini siper ederek, vatanları uğruna kendilerini korkmadan kurşunlara karşı duracaklarını hesap edemediler. Bizler öylesine büyük bir ülkeyiz ki, her türlü dış mihrakların saldırılarına ve dış güçlerin maşası olan darbecilere gerekli dersi vermesini çok iyi biliriz. Bugün göründüğü gibi tüm Türkiye halkı 7’den 77’ye darbecilerin bildiri okutmalarından sonra devlet yetkililerimizin bir çağrısı üzerine alanlara döküldüler. Ve bu şekilde halkımız darbeyi püskürtmüş oldular. Ancak ellerinde hiçbir şekilde bir şey olamayan sivil halka ateş açarak, bombalar atan ve tanklarla halkın üzerine saldıran darbeciler ülkemizde yüzlerce masun insanın ölümüne sebep olmuşlardır. Şehadet şerbetini içerek, şehit olan demokrasi şehitlerimizin yoğun çabasıyla birlikte sokaklara dökülen milyonlarca halkımız sayesinde bugün darbeciler planlarını gerçekleştirememişlerdir. Bizlerde Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) olarak Adıyaman Valiliğimizle birlikte şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek üzerine bir mevlid-i şerif programı düzenleyerek, onların ruhlarını şad etmek istedik. Melid-i şerif programımıza katılan bütün halkımıza teşekkür ederiz” dedi.
Mevlit programı sonrasında Adıyaman Valiliği ile Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) tarafından gerçekleşen program hakkında açıklamada bulunan AGAD Başkanı İbrahim Aslan, “Demokrasi şehitleri için mevlid-i şerif okutuldu. Mevlid-i şerife katılan vatandaşlarımıza Ersem Yemekçilik Ltd. Şti tarafından i6 bin kişilik yemek ikramımız oldu. Yoğun bir kalabalığa ekimizle birlikte hizmet etmeye çalıştık.Bu darbeyi gerçekleştiren darbecileri sert bir dille kınıyorum” diye konuştu.
 
AdminAdmin