Adıyaman
Giriş Tarihi : 14-03-2017 09:34   Güncelleme : 14-03-2017 09:34

SAMSAT’TIN %78’İ KULLANILAMAZ DURUMDA

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 2 Mart’ta yaşanan depremin ardından kesin hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

SAMSAT’TIN %78’İ KULLANILAMAZ DURUMDA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği ile çeşitli illerden görevlendirilen 50 kişiden oluşan bir teknik ekip, Samsat ilçe merkezi ve köylerinde ön hasar tespit çalışmalarının ardından kesin hasar tespit çalışmalarını da tamamladı.
Vali Abdullah Erin, depremin yaşandığı Samsat ilçesinde AFAD tarafından Kaymakamlık bahçesinde oluşturulan Mobil Koordinasyon Merkezinde TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ve İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci’ye depremin yaşandığı birinci günden bugüne yürütülen çalışmalar ve tamamlanan kesin hasar tespit raporları hakkında bilgi verdi.
5.5. şiddetindeki depremin meydana geldiği 2 Mart tarihinden bugüne kadar Samsat ilçesinde 652 artçı depremin meydana geldiğini ifade eden Vali Abdullah Erin, “Deprem etkinliği azalan bir eğilimle devam etmektedir. Depremin meydana geldiği ilk 15 dakika içerisinde ilgili kurum müdürlerimizle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzde acil toplanarak durum değerlendirmesi yaptık ve AFAD Başkanlığımızla eş güdümlü olarak gerek ilimizden gerekse çevre ve diğer illerden deprem bölgesine arama kurtarma timi ile sağlık ekiplerini çok hızlı bir şekilde sevk ettik. AFAD Başkanlığı tarafından da hızlı bir şekilde bölgeye barınma çadırı sevkiyatı yapıldı. Depremin olduğu günün gecesinde gerek Samsat ilçe merkezinde gerekse de köylerdeki ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza çadır ulaştırılmıştır. Aynı gün afetzedelere akşam yemekleri ulaştırılmıştır. Yine ilçe merkezinde Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, ilgili kurumlarla koordineli çalışma yapmak üzere İlçe Afet Yönetim Merkezi kurulmuştur. Depremzede vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD tarafından bölgeye sevk edilen WC konteyner, Duş konteynerleri ile okul, cami, resmi kurumların çadırlarının kurulumları sağlanmıştır. Oluşturulan çadırlarda geçtiğimiz Çarşamba günü eğitim ve öğretim başlamıştır.   
KESİN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Samsat ilçesinde yaşanan depremin ardından kesin hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Vali Abdullah Erin, “Kesin hasar tespit çalışmaları sonucunda hazırlanan rapora göre; Samsat ilçe merkezinde ve köylerinde 2048 yapının 1.289 âdeti ağır hasarlı, 168 âdeti orta hasarlı, 542 âdetinin az hasarlı veya hasarsız olduğu, buna göre ilçe merkezindeki yapıların %78’inin, köylerdeki yapıların ise % 69,5’nin ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Samsat ilçemize sınırı olan ve depremden etkilenen Kâhta ilçemize bağlı köyler ile Adıyaman merkeze bağlı köylerde de Kesin Hasar Tespit Çalışmaları devam etmektedir. Hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı Samsat ilçemizde Kesin Hasar Tespit Raporları Samsat Kaymakamlığımız aracılığıyla köy ve mahalle Muhtarlarına tebliğ edilerek askıya çıkarılmıştır. Depremin meydana geldiği ilk andan bugüne kadar vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayarak takdire şayan bir çalışma örneği sergileyen AFAD Başkanlığımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, yerel idarelerimize, Kızılay’a İHH’ya ve Beşir Derneği ile diğer STK’larımıza çok teşekkür ediyorum”dedi. 
 
AdminAdmin