Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 09-07-2015 15:48   Güncelleme : 09-07-2015 15:48

Memur Sen'den yeni vekillere ziyaret

Adıyaman Memur Sen ve Eğitim Bir Sen: “Yeni vekillerimize çalışmalarında başarılar dileriz.”

Memur Sen'den yeni vekillere ziyaret

Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali DENİZ VE Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri,  ilimizin yeni milletvekilleri başta Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet AYDIN olmak üzere Salih FIRAT, İbrahim Halil FIRAT ve Adnan BOYNUKARA'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Başkent Ankara’da gerçekleştirilen ziyarette  ilimizin başta yerel ve ulusal eğitim sorunları ve sorunların çözümü olmak üzere çeşitli konular görüşüldü. Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın “Rabbim ülkemiz ve ilimiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin” dedi. Milletin tercihine saygı duyulması gerektiğini, Türkiye’nin hiçbir zaman hükümetsiz kalmadığını Ak Parti’nin de yeni hükümetin kurulması için gereken her tülü çabayı göstereceğini söyledi.

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ise bu milletin daima sağduyulu tercihler yaptığını, ülkenin zor zamanlarında sorumluluk alma ve fedakarlık yapma yüceliğini gösterdiğini belirterek bugün de aynı sağduyunun ve yüce karakterin kendisini göstereceğini vurguladı. Görüşmede gündemdeki gelişmelerin yanında yoğun olarak yerel eğitim sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi. Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz Deniz, Adıyaman’ın yıllardır eksikliğini hissettiği hizmet içi eğitim enstitüsü ve il merkezine yeni bir öğretmenevi yapılmasını daha önce de gündeme taşıdıklarını belirterek bazı çalışmaların tamamlandığını ancak hala nihayetlendirilemediğini vurgulayarakEğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi olarak ilimize yapılacak hizmet içi eğitim merkezinin, hem eğitim alanında hem de turizm alanında ilimize bir katma değer sağlayacağını düşünüyoruz dedi.Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: ““4+4+4 eğitim sisteminin başarıya ulaşması için müfredatta temel değişiklikler yapılmalı ve insanımızın sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerler, müfredatın yeniden belirlenmesi noktasında öncelikle göz önüne alınmalıdır. İstihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ek tazminat verilmelidir. İlimizdeki öğretmen ve derslik ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Çevremizdeki illerde bin üzerinde öğretmen ataması yapılırken ilimize son atamalarda sadece 90 civarında öğretmen atanmıştır. Bununla birlikte yapımı yeni bitirilen okullar, eski okullara yeni bina olarak tahsis ediliyor. Bu durum derslik ihtiyacının karşılanmasını engellediği gibi eğitim camiasında dedikoduların yayılmasına, istenmeyen söylemlere, güvensiz bir ortamın oluşmasına ve ilk ve ortaöğretime yeni geçen öğrencilerin mağduriyetine sebep olmaktadır.”

Adıyaman’a yakışan bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası ihtiyacının da oluştuğunu ifade eden Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz Hizmet içi Eğitim Merkezi ve öğretmenevi ile ilgili girişimlerinin sonuç vermeye başladığını aynı gelişmeyi Milli Eğitim Hizmet Binası için de temenni ettiklerini ifade eden Ali Deniz vekillerimizin sorunların çözümünde gerekli hassasiyeti göstereceklerine inandıklarını vurgulayarak “yeni dönemde vekillerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

 

Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın Adıyaman’ın eğitim sorunlarını yakından takip ettiklerini, yaşanan problemlere vakıf olduklarını belirterek sorunların çözümünde sivil toplum kuruluşlarının da görüş ve destekleriyle bütün sorunların çözüme kavuşturulabileceğini söyledi. Karşılıklı iyi dilek ve temennilerle görüşme sona erdi.

AdminAdmin