Malatya
Giriş Tarihi : 20-08-2013 10:17   Güncelleme : 20-08-2013 10:17

Kurucaova Biberi Alıcı bekliyor

Halk arasında Adıyaman biberi olarak bilinen ve Kurucaova beldesinde üretilen yeşil biberler tüketiciler tarafından rağbet görüyor.

Kurucaova Biberi Alıcı bekliyor

Kurucaova Belediye Başkanı Mehmet Karakaş,  beldedeki 700 çiftçi ailesinin yaklaşık 600 tanesinin biber üretimi ile uğraştığını kaydederek; “Beldemizde yetiştirilen biberler özellikleri dolayısı ile tüketiciler tarafından ısrarla aranmaktadır. Üretilen biberler Urfa, Gaziantep, Adıyaman illerinin yanında K.Maraş, Adana Mersin gibi illere de gönderilmektedir. Top, sivri, acılı, acısız olarak üretilerek pazarlanan biberler çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın ekonomisine çok ciddi katkı sağlamaktadır.

1470 rakımlı olan Kurucaova beldemiz bilindiği gibi yayla tadında, serin havası ve suyu ile dikkat çekmekte olup bu doğal ortam sayesinde de beldemizde yetişen ürünlerin kalitesi artmaktadır. Biberin yanında Domates, yeşil fasulye ve kuru fasulye de beldemizin ısrarla aranan ürünleri arasında yer almaktadır” ifadelerine yer verdi.

Şu an hasadına yeni başlanan biberler günde 2-3 kamyon olarak gönderildiği belirtilerek, önümüzdeki günlerde üretimin daha da artacağı ifade edildi.

Haber- Vahap Kaygusuz

 
AdminAdmin