Adıyaman
Giriş Tarihi : 09-02-2017 12:56   Güncelleme : 09-02-2017 12:56

KIRSAL KESİMİN SORUNLARI BİR BİR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, köylerin sorunlarını yerinde tespit etmek ve kırsalda yaşayan vatandaşların taleplerini dinlemek için köy ziyaretlerine devam ediyor.

KIRSAL KESİMİN SORUNLARI BİR BİR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
Vali Erin, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nihat Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya, Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, Milli Eğitim MüdürüMete Kızılkaya ve Mahalli İdareler Müdürü Yusuf Güleç’le birlikte Koçali, Kayatepe (Rezip), Ormaniçi ve Ağikan Köylerini ziyaret etti.
Ziyaret ettiği köylerde büyük bir coşkuyla karşılanan Vali Abdullah Erin, ilk olarak ziyaret ettiği Koçali Köyünde Türk Bayraklarıyla karşılandı.
Vali Abdullah Erin, Koçali Köyü köy konağında vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Köylülerin dile getirdiği sorunların çözümü noktasında ilgililere talimat verdi.
Köylülerle sohbet eden Vali Abdullah Erin, “İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla köylerin alt yapısının iyileştirilmesine dönük güzel hizmetlerin hayata geçirildiğini görüyoruz. Bu hizmetlerin kalitesini daha da yükselteceğiz. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur”dedi.
 Daha sonra Kayatepe (Rezip) Köyüne geçen Vali Abdullah Erin, köylüler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.
Kayatepe Köy Konağında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Abdullah Erin, “Bugün Koçali Köyü ziyaretimizin ardından çok değer verdiğimiz vatanperver insanların yaşadığı Rezip Köyündeyiz. Siz değerli köylülerimizle ve kardeşlerimizle birlikte Rezip’te olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bizler devlet olarak sizlerin hizmetindeyiz. Bu köyümüze güzel hizmetlerin yapıldığını görüyoruz. Ama bunlar yeterli değildir. Minaresi olmayan köyümüzün camisine güzel bir minare yapacağız. Allah bu memlekette camileri, minareleri, Ay yıldızlı bayrağımızı eksik etmesin. Biz dinimize, örfümüze, âdetimize, gelenek ve göreneklerimiz ile bir birimize bağlılığımızı artırdıkça yeryüzünde bizi yıkacak güç yoktur. Bu terör bitecek. Elinde silah bulunduranların tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar neye mal olursa olsun bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eski günlerde olduğu gibi Kürt ve Türk omuz omuza verip birlikte hareket ettiği zaman yeryüzünde bu milletin bileğini bükecek başka bir güç yoktur. Şer odakları bunları bildiği için her türlü hileyi, her türlü fitneyi ve her türlü tuzağı kurmaya çalışıyorlar. Bu mücadelede çok şehitler verdik. Bu karanlık odakların tamamını milletimizin desteğiyle yok edeceğiz. Devlet olarak bunların üstesinden gelebilecek güze ve kudrete sahibiz. Yeter ki birliğimizi ve beraberliğimizi devam ettirelim”dedi.
 
 
Koçali ve Rezip Köyleri ziyaretinin ardından Ormaniçi ve Ağikan Köyüne geçenVali Abdullah Erin, köylülerle bir araya gelerek taleplerini dinledi.
Ağikan Köyünde köyün yaşlılarıyla yakından ilgilenip hal ve hatırını soran Vali Abdullah Erin, Kore Gazisi 87 yaşındaki Aziz İlhan’la sohbet ederek özel ilgi gösterdi. 
Gittiği köylerde etrafında toplanan çocuklara da yakın ilgi gösteren Vali Abdullah Erin,  çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Köy ziyaretlerinin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Abdullah Erin, “Daire müdürlerimizle beraber bütün köylerimize ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Gittiğimiz her köyde vatandaşlarımızın büyük ilgisiyle karşılaşıyoruz. Bu ziyaretlerde köylü vatandaşlarımız ve daire müdürlerimizle beraber oturup, istişarelerde bulunarak dile getirilen belli başlı taleplerin giderilmesi noktasında çözüm yolları arıyoruz. Basit sorunları hızlı bir şekilde gideriyoruz. 2017 yılı bütün köylerimiz ve köylülerimiz için iyi bir yıl olacak inşallah. 2017 yılında köylülerimizin o asaletine yakışır alt yapı ve üst yapıya kavuşmaları için de her türlü imkânımızı seferber edeceğiz. Sayın Başbakanımızın da açıkladığı gibi Valiliklere aktarılan KÖYDES kaynaklarında ciddi bir artış bekliyoruz. Bu kaynak artışıyla beraber daha hızlı bir şekilde köylerimizin sorunlarını çözmeye yönelik daha hızlı bir çalışma içerisine gireceğiz. İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bütün planlarımızı yaptık. İş sezonunun başlamasıyla birlikte bu sorunları çözmüş olacağız. Ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın devletine, milletine bayrağına büyük bir bağlılık içerisinde olduğunu görüyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Milletimizin huzur ve refahını da artırsın inşallah”dedi.
Koçali, Rezip, Ormaniçi ve AğikanKöyü sakinleri ise köylerini ziyaret ederek taleplerini dinleyen Vali Abdullah Erin’e ve kurum amirlerine teşekkür etti.
 
AdminAdmin