Çelikhan
Giriş Tarihi : 28-05-2019 00:18   Güncelleme : 28-05-2019 00:18

Kırlangıçlar, TOKİ Komşularını Bekliyor

Çelikhan İlçesinde doğa güzelliği ve manzarası ile sert soğuklarının olduğu bölgede, TOKİ konutlarına yerleşip yuva yapan kırlangıçlar bu sene komşularını bekliyor.

Kırlangıçlar, TOKİ Komşularını Bekliyor

Konutların hak sahiplerine verilmesi için son hızla çalışmalarını sürdüren müteahhit firma yetkilileri 252 konut, 16 derslik ilköğretim okulu, 150 kişilik cami ve 4 ticaret merkezi, altyapı çocuk parkları iç ve dış inşaat çalışmasının bitirilmesi çalışmalarını sürdürüyor.

TOKİ’nin İnşaat ve Kontrol Amiri Bülent Behlül yaptığı açıklamada, TOKİ’nin çevre düzenlemesi ve altyapı ile beraber şu anda inşaatın bitim aşamasına girmiş durumda olduğunu kaydetti.

-"KIRLANGIÇLAR BU SENE DE TOKİ’DE"

Bütün eksikliklerimizi son hızla tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden Behlül, şöyle devam etti:

“Bu sürenin tamamlanması ile beraber 252 konut 16 derslik ilköğretim okulu, 150 kişilik cami, 4 tane ticaret merkezinde oluşmaktadır. Bu çalışmaların ardından ramazan bayramından sonra konutları hak sahiplerine teslim edeceğiz. Geçen sene kırlangıçlar yuva yaptı ve inşaatta ara vermiştik. Ama bu yıl dış cephe çalışmaların bitirilmesi ile beraber kırlangıçların çatı salçakların altında yuva yapılmasıyla ile inşaatta hiçbir zararın olmadığını kaydetti. İnşaatımızda dış cephe çalışmaların bitirilmesiyle beraber sadece inşaat içerisinde seramik, mutfak dolabı ve kapı montaj çalışmaları kaldığı için bu çalışmaların yüzde doksan’ını bitirdik ve kat blokların da hangi bir sıkıntımız olmadı.”

Bu yıl yapılan konutlarda kırlangıçlar yuva yapsa da bize her hangi bir zarar vermiyor bizde kırlangıçlara zarar vermiyoruz. Şeklinde ifade eden Behlül, “Burası Türkiye’nin Sibirya bölgesidir. Belki bilmeyenlere söyleyelim baya soğuk bir bölgedir burası senenin en az 5 ayında inşaat çalışması duruyor. Şuanda önümüz bahar mevsimi çalışmak için her hangi bir engelimiz yok. Son suratla yapılan çalışmalarla beraber müteahhit arkadaşlar işlerini devam ediyor. İnşallah bayramdan sonra çalışmalarımızı bitirmiş olup konutları hak sahiplerine teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin