Pınarbaşı
Giriş Tarihi : 10-03-2014 03:55   Güncelleme : 10-03-2014 03:55

Kadınlar “Kadın” Olduğunun Farkına Vardı

Bulam'da, 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü kutlandı. Kutlamalarda Pınarbaşı Belediye başkanı Mehmet Çağlan gövde gösterisi yaptı.

Kadınlar “Kadın” Olduğunun Farkına Vardı

Pınarbaşı Belediyesi, konferans salonunda düzenlenen etkinliğe çok sayıda kadın katıldı.

Etkinliğe katılan yaşlı kadın ve genç kızların yan yana oturması ilginç görüntüler oluşturdu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, kadınların önemine değindi. Son zamanlarda Ülkedeki barış havasının hâkim olduğu bölgede, BDP’li belediyeler olarak çözüme katkı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Başkan Çalğan yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

''Beldemizde kadınlar günü ilk defa 4 yıl önce Zerban meydanında biz kutladık. Bu yıl her ihtimale karşı kutlamayı toplantı salonumuza aldırdık. Açıkça şunu itiraf edeyim ki ben bu kadar yoğun bir katılım beklemiyordum.7'isinden 70'ine bütün bayanlarımız burada. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Gününüzü kutluyorum. Yıllardır ülkemizde kan akıtılıyor. Son zamanlarda ülkemizde  Barış sürecinin hâkim olduğunu görüyoruz. Ülkemizde savaşın son bulması, anaların ağlamaması hepinizin arzusudur. Siz kadınlardan isteğimiz bu barış sürecine katkı sağlayın. Kadın isterse bu iş çözülür.''dedi.

Eski’ye dönük örnekler veren Çalğan, Annesinin her işi yaptıktan sonra birde babasından günlük dayak yediği günleri unutmadığını anımsatan Çalğan, BDP’nin güçlü olduğu yerlerde kadına verilen önemin ve değerin daha da arttığını söyledi.

Eskiden eşlerin kararı ne ise kadınlarında kararının eşleri ile paralel olduğunu dile getiren Başkan Çalğan, artık kadınların hür iradesini sandığa yansıttığını söyledi.

Pınarbaşı Belediyesi Eş Başkan adayı Cemile Büyükşahin de bir konuşma yaptı. Kadınlar gününün tarihi gelişimini anlattı. Kadınların daha hak ettiği yere gelmesi için çabalarının süreceğini dile getirdi.

Kadınlar günü nedeni ile şiirler okundu. İsmail Kaplan yönetiminde Minikler türküler seslendirdi.

 

 

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan  ve eş başkan adayı Cemile Büyükşahin Kadınlara karanfil dağıttı.

Etkinliğin sonunda erkeklerin hazırladığı yiyecekler kadınlara ikram edildi.

Etkinliğe BDP Çelikhan ilçe başkanı Veysel Demirci, BDP Bulam belde başkanı Basri Büyükşahin ve çok sayıda kadın katıldı.

 

Haber: Mustafa Aloğlu

resim-101-(500-x-333).jpg

resim-115-(500-x-333).jpg

resim-116-(500-x-333).jpg

resim-130-(500-x-333).jpg

resim-135-(500-x-333).jpg

AdminAdmin