Sağlık
Giriş Tarihi : 25-12-2013 01:02   Güncelleme : 25-12-2013 01:02

Her İhtimale Karşı Çocuk Felci Aşısı

Çelikhan Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları İlçe genelinde 1500 çocuğa “çocuk felci aşısı” yapmaya başladı.

Her İhtimale Karşı Çocuk Felci Aşısı

Toplum Sağlığı Müdürü Dr.Mehmet Emin Doğan, Çocuk felci hastalığının 1994 yılında 'Çocuk Felci Aşısı Kampanyası' ile ülkemizden tamamen silindiğini ancak, son dönemde sınır komşularımızda özellikle Suriye ile olan uzun sınırımız ve yoğun nüfus hareketliliği sebebiyle ülkemiz için çocuk felci hastalığına karşı oluşan risk sebebiyle Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını tamamlamış ve 11 ilde aşı kampanyası başlattığını söyledi.

 

Adıyaman, Malatya, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şırnak, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Hatay, Osmaniye illerinde, Kampanyada 0-59 ay, yani 5 yaş altı çocukların tamamının aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın, önlem olarak oral polio(çocuk felci )aşısı ile aşılanmalarını kararlaştırmış ve aşı kampanyasını başlatmıştır.

 

İlçemizde köylerle beraber yaklaşık 1500 çocuk aşılanacaktır. Bu sebeple ilçemizde 5 yaş altı tüm çocuklarımız, Toplum Sağlığı Merkezi sorumluluğunda 20 kişilik sağlık çalışanları tarafından tek tek  evler gezilerek çocuklar aşılanacaklardır. Aşı, ağızdan 2 damla damlatmak suretiyle uygulanacaktır. İlçemizde aşı uygulaması 23-29 Aralık 2013 tarih aralığında gerçekleştirilecektir. Aşı Kampanyasına vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstermeleri ve 5 yaş altı çocuklarını çocuk felcine karşı bağışıklama için hizmet veren sağlık personeline aşı kampanyası dahilinde aşılatmaları gerekmektedir.

AdminAdmin