Siyaset
Giriş Tarihi : 31-05-2016 14:20   Güncelleme : 31-05-2016 14:20

HDP'Lİ YILDIRIM YOLLARI SORDU

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım Başta Çelikhan yolu olmak üzere Adıyamna yolları ile ilgili TBMM başkanlığına Ulaştırma bakanlığının cevaplaması üzere bir soru önergesi sundu.

HDP'Lİ YILDIRIM YOLLARI SORDU
Adıyaman’ın en önemli sorunlarından olan ulaşım ’a bir türlü çözüm bulunamamaktadır.  Adıyaman-Gaziantep, Adıyaman-Malatya ve Adıyaman-Şanlıurfa yolları halen ya proje aşamasında ya dayapım aşamasındadır. Adıyaman-Gölbaşı, Besni, Çelikhan, Gerger, Tut yolları da yıllardır yapılmayı bekliyor.Adıyaman ile Siverek’i birbirine bağlayan ve Güneydoğu’nun doğuya açılan kapısı niteliğini de taşıyan Nissibi Köprüsü yapılmasına rağmen Adıyaman tarafında henüz yolu tamamlanmamıştır.Köprünün Siverek yakasında yollar Adıyaman tarafına göre daha iyi olmasına rağmen,bu kısımdaçalışmalar devam ederken, Adıyaman tarafında herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Adıyaman-Çelikhan yolu yıllardır tehlike saçmaktadır. Yola dökülen kaya parçaları büyük bir tehlike haline gelmiştir. Adıyaman’da il dışı, il içi, ilçelere, turistik alanlara giden, mermer ocaklarına giden yolların tamamı ya yapılmamış ya da kısa sürede çökmüşlerdir. Kömür yolu mermer ocaklarına giden ağır vasıtalardan dolayı kullanılamaz hale gelmiş, Kömür halkı bu yolların onarımı için yetkilileri defalarca uyarmış olmasına rağmen yolların yapılması için herhangi çalışma başlatılmamıştır.Yolların bozuk olmasından kaynaklı çok sayıda ölümle sonuçlanan trafik kazaları meydana gelmiştir.
Adıyaman halkı, Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğünün Adıyaman’ı önemsiz görmesinden şikâyet etmektedir.
 
 
Bu Bağlamda;
1: Adıyaman halkına ödediği vergiler karşılığında ne gibi hizmetler vermektesiniz?
2:Yıllardır Adıyaman-Çelikhan ulaşımını sağlayan güzergâhta yola dökülen kaya parçaları için ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?
3:Bugüne kadar Adıyaman’ın hangi yollarını yaptınız? Yaptığınız yoların kaç tanesinde, yapımından ne kadar süre sonra çökme meydana gelmiştir?
4: Adıyaman kara yolları neden Elazığ Bölge Müdürlüğüne bağlıdır?
5: Bir ilde yol yapma veya onarımı için hangi hususları göz önünde bulunduruyorsunuz?
6: Adıyaman’ın bağlı olduğu Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğününve Ulaştırma BakanlığınınAdıyaman’daki viraneye dönmüş olmasını görmezden gelmelerini nasıl açıklıyorsunuz.
7:Adıyaman’da yolların kötü olmasından kaynaklı yılda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda kaç kişi yaşamını yitirmiştir?
8:Türkiye’nin 3. Büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nün yapılan bağlantı yolunda kaç ay içerisinde ayrıklar ve çökme meydana gelmiştir?
9: Mermer ocaklarından dolayı yolları viraneye dönen Kömür halkının ulaşım sorununu ne zaman çözeceksiniz?
 
AdminAdmin