Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 12-02-2018 09:51   Güncelleme : 12-02-2018 09:51

Saadet Partisi Adıyaman 4. Olağan Kongresi

Saadet Partisi Adıyaman 4. Olağan Kongresi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Saadet Partisi Adıyaman 4. Olağan Kongresi

Adıyaman Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen kongreye Karamollaoğlu yanı sıra, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, İyi Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, Gerger Belediye Başkanı Zeynal Aslan, Adıyaman Baro Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, Baro Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tutdere, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Adıyaman il Başkanı Haşim Asnuk, gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalıştıklarını ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, kongreye katılan kadınlara ilişkin toplumun yarısının kadınlardan oluştuğunu ve kadınların omuzların da büyük bir mesuliyet olduğunu ifade etti.

Gençlerin geleceğin istikbali olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Kongreler ülke meselelerinin müteala edildiği bölge meselelerine kısmen temas edildiği toplantılar olarak geçiyor. Son zamanlarda endişe verici hem üzücü hadiseler ile karşı karşıyayız. Güneydoğumuz'da sınır güvenliğimizin sağlanabilmesi için yapılan harekatlar Afrin harekatında şehitlerimizin adetlerinin artması bizi üzüyor, endişelendiriyor. Şehitlerimize .Cenabı haktan rahmet diliyorum. Cenabı hak inşallah bu harekatın en kısa zamanda en az zayiatla neticesini almayı nasip etsin. Sınırımızda bir takım hadiseler meydana geldi. Suriye hadiseleri başlanırken Suriye’de bir Rusya’nın olduğu farkında değildik. Suriye hadiseleri başlarken Suriye’de İran’ın da olabileceği dikkate almamıştık. Suriye hadiseleri başlarken sadece ve sadece o zaman ki Amerika’nın başkanının artık Esad yürüyen bir cesettir demesiyle gaza geldik ve Suriye’yi bugün ki hale getiren dış politikayı tatbikata koyduk. Bugün başımıza gelen sıkıntı o zaman yapılan yanlışlıklardan geldi, bunu unutmayalım"dedi.

- GERÇEKLERİ GÖRMEMİZ LAZIM

Gerçeklerin görülmesi gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Gerçekleri görmemiz lazım. Gerçekleri görmek toplum nezdinde bizim itibarımızı acaba zedeler mi diye endişeye kapılırsak, problemleri çözemeyiz. Biz gerçekçi olmak mecburiyetindeyiz. Özellikle de iktidarlar gerçekçi olmak mecburiyetinde, iktidarların ellerinde güç var. Verdikleri kararı icra etme gücüne sahipler. Ama bazen uzun müddet iktidarda kalanlar da bir bakar, körlük meydana gelsin. Evinize, iş yerinize girin, çıkın bir yerde kağıt parçası olsun. Onu girerken fark edip almazsanız bir hafta sonra gelirsiniz, o kağıt parçası halen oradadır. Niye görmezsiniz artık. İşte aynen iktidarlarda da bu var. İlk defa bir hatayı gördüğünüz zaman o hatayı düzeltmek mecburiyetindesiniz. Eğer siz düzeltmezseniz o zaman o hatayı görenlere kulak vermek zorundasınız. Onlar size şu gidişat yanlış diyorsa o sözün doğru olup olmadığını araştırarak ondan sonra karar vermek mecburiyetindesiniz”

- KUTUPLAŞIYORUZ

Karamollaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Maalesef ülkemiz öyle bir noktaya geldi ki. Artık biz kendi söylediğimizden başka sözü işitmek istemiyoruz. Kutuplaştırılıyoruz. Kutuplaştırılmaktan medet umuyoruz. Artık Türkiye halkı huzuruna çıkıp doğru ile yanlış müzakeresini yapmaya takatimiz kalmamış. Bunu özellikle iktidar için söylüyorum. Biz bunları söylerken kendilerini incitmek, kendilerini toplum nezdinde mağdur duruma düşürmek için değil. Temelde gerçekleri görsünler, ona göre politika takip etsinler diye söylüyoruz. Dost acı söyler. Onun için iktidarların her zaman hem kendi içlerinde hem de ülke safın da kendilerine yapılan ikazları mutlaka dikkate alarak yeni politikalar oluşturmaları problemleri çözmek için olmaz ise olmazdır. Dinlemiyorsanız problemi çözemezsiniz. Şuanda dünya da her ülke hasta, bizim bölgemiz tam bir kargaşa içinde, bunun nerden kaynaklandığını bilmezsek çözüm olmaz. Biz milletimize şunu söylüyoruz, bugün başımıza gelenler yeni değil. Tam 120 yıllık bir geçmişi var. Biz bu 120 yıllık geçmiş görmezsek bu bölgede suni olarak getirilip yerleştirilmiş olan bir İsrail’in farkında olmazsak, İsrail'in ne hedeflediği bilmezsek, biz bu problemi çözemeyiz. İsrail’in bugün en önemli müttefiki Amerika Birleşik Devletleridir. Siz Amerika ile bir araya gelerek İsrail problemini çözemezsiniz”

 

 

 


Kaynak:PHA
AdminAdmin