Sağlık
Giriş Tarihi : 28-11-2018 07:30   Güncelleme : 28-11-2018 07:30

Çelikhan Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Doktoru Yok

Adıyaman'ın en mahrum ilçelerinden biri olan Çelikhan’da yaşanan sağlık sorunlarına çözüm bulunmaması halkı mağdur etmeye devam ederken, ilçede kadın doğum doktorunun olmamasının büyük bir sorun olduğu ifade edildi.

Çelikhan Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Doktoru Yok
Adıyaman ve Malatya arasındaki dağlık bölgede bulunan ve kış aylarının oldukça çetin geçmesi nedeniyle ulaşım sıkıntıları yaşanan Çelikhan'da kadın doğum doktorunun olmaması vatandaşlar tarafından tepki çekiyor. 
Rutin kontroller için bile Malatya ya da Adıyaman'daki hastanelere gitmek zorunda kalan vatandaşlar gittikleri yerlerde de sıra bulamadıkları için mecburen özel hastanelere gitmekteler. Özel hastanelerde ise muayene ve tetkik ücretlerinin oldukça yüksek olduğunu dile getiren vatandaşlar mağdur olduklarını belirtmekteler. Çelikhan köylerinin yolları da kış aylarında sık sık kapandığı için acil doğum hastaları paletli ambulansla Çelikhan'a, oradan da Adıyaman'a sevk edilmekte, bu da zaman kaybına sebep olmaktadır. Bu nedenlerle gerek Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, gerekse seçim öncesi siyasilerin girişimlerde bulunarak bu sorunu çözmeleri gerekmektedir. 
AdminAdmin