Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 24-10-2017 14:15   Güncelleme : 24-10-2017 14:15

Çelikhan’da 40 Öğrenci Kahramanmaraş Gezisine Götürüldü

Çelikhan ilçesinde “Uyuyan Nesiller” projesi kapsamında 40 Üniversite öğrencisi Kahramanmaraş kitap fuarı gezisine götürüldü.

Çelikhan’da 40 Öğrenci Kahramanmaraş Gezisine Götürüldü
Çelikhan’da yeni açılan kitap kafe okuma salonu halkın hizmetine açılmasıyla kitapseverlerin büyük ilgisini çekiyor.
Çelikhan Ve Köylerini Kalkındırma, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan Gençlik Ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri destekleme programı kapsamında desteklenen,”Uyanan Nesiller” projesi kapsamında açılan Kitap Kafe Çelikhan gençliğinin hizmetine girdi.
Kitap Kafe’de kitap okumak isteyenlerin rahat bir şekilde okuyabilecekleri ferah ve konforlu salonun açılışının ardından proje ekibi ve üniversiteye hazırlanan gençler Kahramanmaraş’ta düzenlenen kitap fuarını ziyaret edip yayınevlerinin standlarını gezdiler.
Gezi hakkında konuşan Proje sorumlusu Sabri Altın, “Dünyada olup bitenleri ve zamanı yakalamanın tek yolu okumaktır. Medeni toplumlar okuyan toplumlardır. Medeniyetlerin inşasını her zaman okuyan gençler gerçekleştirir. Günümüzde gençlerimizin çoğu cep telefonlarıyla zamanlarının çoğunu oyunlarla geçiriyorlar. Oysa zaman büyük bir sermayedir ve o sermayenin anahtarı ve güvencesi kitap okumaktır. Avrupa’da ve Japonya’da bir kişi yılda 30-40 kitap okurken Ülkemizde ise 30-40 kişi ancak bir kitap okuyor. Bu tabloyu değiştirmek için gençlerimizle beraber Kitap Kafemizde zamanımızı kitaplarla geçireceğiz” dedi.
 
AdminAdmin