Çelikhan
Giriş Tarihi : 23-10-2017 09:07   Güncelleme : 23-10-2017 09:07

Çelikhan'da "Kitap Kafe" Açılışı Yapıldı

Çelikhan ilçesinde “Uyanan Nesiller” projesi kapsamında Çelikhan ve Köylerini Kalkındırma, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Gençlik ve Spor bakanlığı, Gençlik Projeleri destek programı kapsamında desteklenen kitap kafenin açılışı yapıldı.

Çelikhan'da
İlköğretim çocukları tarafından kesilen kurdelenin ardından Kitap Kafe Açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Salih Fırat, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aklayış, Çelikhan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, kurum amirleri ve Vatandaşlar katıldı.
“Uyanan Nesiller” projesi kapsamında Proje Koordinatörü Sabri Altın, "Kitap kafe açılışına katılan Başta Sayın Valimiz, milletvekillerimize, kaymakam, belediye başkanımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum. Katılımlardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
Kitap Kafe açılışı ardından Çelikhan Cumhuriyet meydanında tütün konusu ile ilgili TBMM Vekili Ahmet Aydın ve Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı birer konuş yaptılar.
 
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın,  "Çelikhan'da 3 bin kitap kapasiteli kitap kafe açıyoruz. Bu sadece bura ile sınırlı değil, benzer kitap kafelerden 5 tanesini merkezde bir tanesi Kahta'da açılıyor. 2016'ya 1 çağrısı üzerine proje yapanlar tabiki faydalanıyor. Diğer ilçelerimizden de projeler bekliyoruz. Onlara da bu tür kitap kafeleri açmayı arzu ediyoruz. Adıyaman bazında 4 mobil istasyon ile birlikte mobil gençlik merkezleri ile birlikte bir milyon 100 bin liralık toplam bir projeyi Gençlik Spor Bakanlığından aldık. Burada ilimizde, ilçemizde insanlarımızı bir şekilde kitap ile buluşturmaya, bunu yaparken, eğlendirerek sohbet ortamında birarada yeni nesil tanıştırmaya, tarihimizi öğrenmeye, kültürümüzü öğrenmeye ve kendimizi yetiştirmek noktasında olabilecek tüm kaynakları hazır halde tutumaya çalışıyoruz. Mobil Gençlik merkezlerini kuruyoruz. Gençlik Spor Bakanlığımızın çok ciddi desteklerini alıyoruz, yeterki proje üretin diyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşlarına yeterki proje üretin, şehrimiz adına, insanımız adına, ne proje üretirseniz üretin, ayakları yere basan, insanımıza faydalı olan, her türlü projeye de biz Adıyaman milletvekilleri olarak destek vermeye devam edeceğiz. " dedi. 
 
 
 
AdminAdmin