Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 04-10-2017 09:13   Güncelleme : 04-10-2017 09:13

BU YASA BU HALİ İLE GEÇMEYECEK

TBMM başkan vekili Ahmet Aydın, Sitemiz Editörü Mustafa Aloğlu’nu arayarak, TBMM gündemine getirilen tütün yasasının bu hali ile geçmeyeceğini söyledi.

BU YASA BU HALİ İLE GEÇMEYECEK
Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM gündeminde görüşülmek üzere TBMM başkanlığına sunulan yasa tasarısı tütünü tamamen yasakladığı gibi tütün dikimi ve üretimine ağır cezalar ile birlikte hapis cezası ön görüyordu.
 
Yasanın TBMM’nin TBMM’nin gündemine gelmesine Çelikhan halkı büyük tepki göstermiş, yasanın geçmesinin kabul edilemez olduğunu söylemişlerdi.
TBMM başkan vekili Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekilleri, Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat,Salih Fırat ile brilikte, Başbakan Binali Yıldırım,Maliye Bakanı Naci Ağbal,Tarım,Gıda ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba ile görüştüklerini söyledi.
Yapılan görüşmeler sonucunda tütün yasasının bu şekil TBMM’den geçmeyeceğini üreticinin tütününü dikmesinin önünde bir engel olmayacağını söyledi.
Tütün konusunda il başkanlığından bügüne kadar her zaman mücadele verdiğini kaydeden Aydın, Tütünü istismar edenler ile tütün üreticilerini ayırt  edeceklerini ve bu bağlamda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
 
AdminAdmin