Belediye
Giriş Tarihi : 05-11-2017 13:22   Güncelleme : 25-10-2023 23:41

BAŞKAN BULUT:“TÜTÜN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut ve Tütün platformu sözcüsü Avukat Abdurrahman Tutdere Mercan tv’de yayınlanan Gazeteci Mustafa Aloğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Aloğlu İle Bakış Açısı” programına konuk oldular.

BAŞKAN BULUT:“TÜTÜN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

 
 
Tütün konusunda tütün platformu olarak geçmişten günümüze kadar verilen mücadeleyi anlatan Başkan Bulut ve Avukat Abdurrahman Tutdere, tütün konusunda ciddi bir ilerlemenin sağlandığını ancak tam olarak halkın yararına bir durumun olmadığını kaydettiler.
Tütün konusunda Milletvekillerinin ciddi manada destek sağladıklarını, TBMM alt komisyonada bazı değişikliklerin yapıldığını ancak birkaç değişikliğin daha yapılması gerektiğini aktardılar.
TBMM alt komisyonda yapılan değişikliklerin yanında genel kurulda yapılacak görüşmelerde de kaçakçılık bendine yapılan atfın ortadan kaldırılması ve “tek başına içebilir” ibaresinin eklenmesinin yanında birde  üretim için “ son teknoloji” kavramı yerine “ geleneksel üretim” kavramının eklenmesi gerektiğinin altını çizdiler.
Tütün Adıyaman ve Özellikle Çelikhan için hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Bulut, Tütünsüz bir Çelikhan’da yaşamanın imkansız olacağını söyledi.
Başta TBMM başkan vekili Ahmet Aydın ve milletvekillerimiz olmak üzere bu süreçte emeği geçen sivil toplum kuruluşu ve üreticilere teşekkür eden Başkan Bulut, TBMM genel kurulunda istenilen değişikliklerin yapılması için tekrardan Ankara’ya gideceğini ve bu durumu TBMM başkan vekili Ahmet Aydın başta olmak üzere Milletvekilleri ile konuşacağını söyledi.
 
 
 

AdminAdmin