Adıyaman
Giriş Tarihi : 12-06-2017 11:36   Güncelleme : 12-06-2017 11:36

ADIYAMAN’IN 2017 YILI YATIRIM VE PROJELERİ MASAYA YATIRILDI

2017 yılında Adıyaman il merkezi ve ilçelerinde devam eden yatırım ve projeleri değerlendirmek üzere Vali Abdullah Erin Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda Adıyaman Milletvekilleri, kamu ve STK temsilcilerinin katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

ADIYAMAN’IN 2017 YILI YATIRIM VE PROJELERİ MASAYA YATIRILDI
Vali Abdullah Erin başkanlığında düzenlenen toplantıya, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Yusuf Özdemir, Ayhan Akpay, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, yatırımcı kurum amirleri, STK temsilcileri ve Oda Başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Abdullah Erin, 2002 yılında bugüne kadar Adıyaman’a yapılan yatırımların artarak devam ettiğini dile getirerek, “Bu önemli yatırımların ilimize kazandırılması noktasında yoğun gayret sarf eden TBMM Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’a, İlimiz Milletvekillerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.
2017 yılı yatırım programlarında merkezi idare ve yerel yönetim kuruluşlarına ait irili ufaklı 650 adet işin yer aldığını belirten Vali Abdullah Erin, “Bu işlerin toplam proje bedeli 3 Milyar 778 Milyon 981 Bin 185 TL olup, bunun 987 Milyon 904 Bin 425 TL’si önceki yıllarda harcanmıştır. Bu işler için 2017 yılında 418 Milyon 292 Bin TL ödenek ayrılmış ve bu ödeneğin dönem sonuna kadar 68.502. 074 TL2si harcanarak %16,4’lük nakdi gerçekleşem sağlanmıştır. Bu işlerden 121 bitirilmiş, 383 tanesinde çalışmalar devam etmekte olup 146 adet iş ihale aşamasındadır. Merkezi idare kuruluşların 2017 yılı programlarında ise irili ufaklı220 adet iş bulunmaktadır. Proje bedeli 3 Milyar 610 Milyon 32 Bin TL olan bu işler için önceki yıllarda 963 Milyon 165 Bin TL harcanmış, 2017 yılında ise 335 Milyon 511 Bin TL ödenek kullandırılması öngörülmüş olup, bu ödeneğin 41 Milyon 315 Bin TL’sinin harcaması neticesinde ulaşılan nakdi gerçekleşme düzeyi %12,3’tür. Öbür taraftan ilimizin birinci sınıf tarım arazilerine can suyu olacak çok önemli sulama projelerimiz devam etmektedir. Bu projelerin tamamlanması ile birlikte ürün deseninde ciddi bir değişiklik olacak ve 1 Milyon 400 Bin dekar arazi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır”dedi. 
TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Buna benzer toplantıları çok önemsiyorum. Yatırımları İzleme ve Değerlendirme Toplantısının 4. sünü dün Kahta ilçemiz gerçekleştirdik. Bu toplantılarla devam eden kamu yatırımlarının fiziki durumu ve genel gidişatı ile doğrudan bilgi alarak varsa eksiklikleri ve bunların takibini Ankara’da ilgili kurumlar nezdinde takip ettiriyoruz. Daha önceki toplantılarımızda elde ettiğimiz sonuçların çoğunu Ankara’da takip etmek suretiyle çözdük. Yerelde çözülmesi gereken sorunların çoğu sayın valimizin başkanlığında kurumlar arası koordinasyon toplantılarında çözülüyor. İlimizin gelişmesi ve kalkınması noktasında bu toplantıların yılda en az 2 yada 3 defa yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum.  Hepimizin hedefi Adıyaman insanımıza daha kaliteli ve daha yüksek standartlarda bir hizmet sunmaktır”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ilgili kamu kurum ve kuruluşların amirleri Adıyaman merkez ve ilçelerinde devam eden proje ve kamu yatırımlarının mevcut durumu ile ilgili bir sunum yaptı.
 
AdminAdmin