Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 11-01-2019 13:44   Güncelleme : 11-01-2019 13:44

Fatih Ortaokulu Okul Aile Birliği Olağanüstü Toplandı

Fatih Ortaokulu Velileri mevcut okul binasının ihtiyaca cevap vermemesi ve yeni yapılan ortaokula öğrenci taşınması hususunda olağanüstü toplantı yaptı.

Fatih Ortaokulu Okul Aile Birliği Olağanüstü Toplandı
     9 Mahallesi bulunan İlçemizin 3 mahallesindeki çocukların eğitim öğretimlerine devam ettikleri Fatih İlk/Ortaokulunun ihtiyaca cevap vermemesi ve yeni okul binasının yapılabilmesi için okula bitişik yaklaşık 800 M² arsa ve üzerindeki 2 katlı 4 daireden oluşan mülkün, ev ve arsa sahiplerinin ikna edilip kamulaştırılması gündeme gelmişti.
     Ancak arsa ve ev sahiplerinin belirlenen kamulaştırma bedelini, Çelikhan’daki arsa ve parsel sıkıntısından dolayı yeterli görmedikleri için devir işlemi gerçekleştirilememiştir.
Yapılan açıklamada:
Mahallemizin böyle bir fırsatı kaçırmaması, okul yapılmadığı takdirde yaklaşık 200 öğrencimizin servislerle yeni yapılan okula taşınması biz velilere büyük külfet getirecektir.
İlçemizin ağır kış şartları ve okul servislerinin hem ilçe trafiğine getireceği yoğunluk hem de maddi boyutu Okul Aile Birliği Genel Kurulunu oluşturan velilerin talebi ile 10/01/2019 tarihinde Okul Aile Birliği Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılmıştır.
     Yapılan toplantı neticesinde arsa sahipleri ile Kamulaştırma bedeline ek olarak 160 bin liranın mahalleli tarafından toplanıp ödenmesi kararı alınmıştır. Benim çocuğum benim mahallemde okusun, başka yere gitmesin diyenlerin ve yardımda bulunmak isteyenlerin bizlere ulaşıp gücünün yettiği miktarda yardımda bulunması gerekiyor. Yeni yapılan Ortaokula 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında öğrencilerimizin alınması kararına da karşı oldukları, eğitim dönemi bitmeden öğrencilerin başka okula taşınmasının doğru bulmadıklarını dile getirmişlerdir. Bununla ilgili genel kurulu oluşturan velilerin toplamış oldukları imzaların yönetim kurulunca ilgili mercilere iletilmesi kararı alınmıştır.

AdminAdmin