Magazin - Sanat
Giriş Tarihi : 20-10-2012 20:21   Güncelleme : 20-10-2012 20:21

Dursun Çavuş’un Hayatı Film Oluyor

Adıyaman’ın unutulmaz simalarından olan ‘Dursun Çavuş’ artık beyaz perdeye konu olacak.Adıyamanlı sinema yapımcısı Ali Avcı’nın öncülüğünde hazırlanan senaryonun çekimlerine çok kısa bir sürede başlanacağı belirtildi.

Dursun Çavuş’un Hayatı Film Oluyor

Türkiye’nin en genç yapımcısı olan ve 2011 yılında Genç Girişimci İşadamı ödülünü, bu yılda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağayan’ın himayesinde gerçekleştirecek olan dünyanın ilk Hint-Türk ortak sinema filmi ile sinema piyasasında adından sıkça söz ettiren hemşerimiz Ali Avcı, şimdide Adıyaman’ın sembol isimlerinden olan ‘Dursun Çavuş’ filmi için kolları sıvadı.
Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın da katkılarıyla hayata geçirilecek olan film için tüm çalışmaların hız kazandığını ve Mart ayında çekimlere başlanacağı belirten Adıyamanlı yapımcı, Ali Avcı, heyecanlı olduğunu dile getirdi.
Senaryonun yazımı için Adıyaman’dan Eğitimci-Karikatürist Ahmet Akil Yağınlı, Gazeteci-Yazar Naif Karabatak, usta gazeteci Fadıl Binzet ve gazeteci Enver Özdüzen başta olmak üzere, usta senarist Safa Önal ile Dr. Yusuf Akçay ile hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini belirten Avcı, “Komedi filmi olarak çekilecek olan sinema filminin tüm çekimleri ilimizin tanıtımı için Adıyaman’da yapılacak” diye konuştu
“Sosyal belediyecilik adına önemli bir adım”
Filmin çekimleri için fikri ilk öne sunan isimlerin başında gelen Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, bu filmin sosyal belediyecilik adına da önemli olduğuna dikkat çekerek, “Sosyal ve kültürel faaliyetlerin en önemlisi olan sinema ile Adıyaman’ı anlatıyor olmak, Adıyaman’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Mardin’de çekilen bir Berivan dizisi Mardin’i film festivali yapılan il haline getirmiştir. Yine Züğürt ağa ile Urfa ön plana çıkmıştır. Türkiye’de siyasetin bu kadar önemli olması hasebi ile hiç bir siyasi figürün karakter haline gelmeyişi bizim için ayrı bir fırsattır. Ali Avcı kardeşim ile bir yıldır bu meselenin ehemmiyetinden bahsettik ve sonunda gerçekleşmesi için ilk adımlar atılmış oldu. Sosyal belediyecilik adına önemli bir adım olarak gördüğüm bu projenin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.
“Gelecek nesillere aktarılacak önemli bir proje”
Projenin başdanışmanlarından Akil Yağınlı ise yaptığı açıklamada, “Adıyaman'ın renkli simalarından Dursun Çavuş’un yaşadığı dönemde ki sosyal olaylara kendisinden kattığı esprilerle adeta baş kaldırışını film olarak kaydedip gelecek nesle aktarılması çalışmasını heyecanla karşılıyorum. Bu çalışmada görev almış olmamdan da ayrıca onur duyuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“En çok onu yazmak istemiştim”
Gazeteci-Yazar Naif Karabatak ise; “Dursun Çavuş, Adıyaman’ın bir dönemine damga vurarak siyaset yapmış, çok renkli simalarından birisidir. Girdiği seçimi kazanamamasına rağmen, aradan geçen 40 yıl boyunca konuşulması, onun yürüttüğü sıra dışı seçim kampanyası, halkla kurduğu güzel ilişki ve mizahla gerçeği örtüştürebilmesindendir. Yazarlık hayatım boyunca en çok Dursun Çavuş’la ilgili bir çalışmaya imza atmayı istemişimdir. Çok şükür, şimdi bu hayalim gerçek oluyor. Dursun Çavuş, sadece Adıyaman’ın değil, Türkiye genelinde siyasete yeni bir anlayış getiren, milyon dolarlık bütçeli kampanyalara inat, insan odaklı, mizahla süslenen, çok bütçeli kampanyanın olabileceğini gösteren bir halk adamıdır. Çocukluğumda, özellikle seçim çalışmalarına tanıklık ettiğim Dursun Çavuş’la ilgili kitap yazmak benim için büyük bir mutluluktur. Hele hele bir de bu çalışmayı beyazperde de görmek, çok daha mutluluk vericidir” şeklinde konuştu.
Son olarak filmin yapımcılığını üstlenen Ali Avcı ise bu filmi kült haline getirmek ve serisinin olmasını istediğini dile getirerek, “Dursun Çavuş filmimizin Adıyaman’ın tarihine, kültürüne, insanının şahsına münhasırlığına ışık tutacağı ve mizahıyla şimdilerde kutuplaştırılmaya çalışıldığı bu bölgeye yeniden muhabbet tohumları ekeceği fikrine emin olmakla beraber bir Adıyamanlı yapımcı olarak bu işten heyecan duymakta ve bu işin haklı gururunu yaşamaktayım. Siyasi bir karakter olacak olan filmimizde yapacağımız özverili çalışmalarla bir seri tipleme haline geleceğine olan inancım beni daha bir heyecanlandıracaktır. Aralık ayına kadar tüm senaryo çalışmaları bitecek olan filmin çekimleri mart ayında yapılacak ve tamamı Adıyaman’da çekilecektir. Profesyonel oyuncuların yanı sıra Adıyaman’dan birçok kişi beyaz perdede oynama fırsatını bulabilecektir. Düşünülen oyuncular arasında Şener Şen, Ali Sürmeli, Haluk Bilginer gibi usta aktörlerin adları geçiyor” dedi.

 haberin rotası

 

AdminAdmin