Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 27-11-2017 19:07   Güncelleme : 27-11-2017 19:07

CHP'li Ağbaba:"Yerli Tütünü Yasaklayanlar Kaçaktır"

CHP Genel Başkan yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bizim tütün yerli tütündür, bu tütünü yasaklayanlar kaçaktır” dedi.

CHP'li Ağbaba:

Ağbaba, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki CHP Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Ağbaba, "Bizim tütün yerli tütündür, bu tütünü yasaklayanlar kaçaktır. Torba yasayla Meclis'e getirilen tütün tasarısı ceza konusunda bir değişikliğe uğramadan Genel Kurul'da kabul edildi. Bu şekilde yasalaşırsa CHP olarak Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusunda bulunacağız. Şayet iptal edilmezse bütün çiftçi kardeşlerimiz her sokak ve her cadde de eylemlerini yapacaklardır. Tütün Adıyaman’ın, Çelikhan’ın, Pınarbaşı’nın ve tüm dağ köyleri vatandaşlarımızın hayatıdır, namusudur. Tütün yasasını çıkaranlar zannederler ki tütün çiftçisi yatlarda, katlarda, villalarda yaşıyor. Oysa bunların tamamı kazma kürekle ve kendi emeğiyle kazılan arazilerde 500 metrekare ve en fazla bir dönüm arazileriyle aileler geçinmektedir" dedi.

Ağbaba, "Tütünle ilgili tasarı Cumhurbaşkanı tarafından imzalanıp yasalaşırsa bu çiftçi kardeşlerimizin hepsi evlerini, memleketlerini bırakıp kendilerini Giresun fındık bahçelerinde, Adana portakal bahçelerinde, Malatya kayısı bahçelerinde ırgat mevsimlik işçiler olup bir o kente bir bu kente gidecekler” diye konuştu.

"YASALAŞMAMASI İÇİN GAYRET SARF EDECEĞİZ"

İktidar partisinin bu gerçekleri ya görmediğini ya da inkar ettiğini belirten Ağbaba, "Adına kaçak tütün denilerek en başta ihanet yapılmaktadır. Öz yurtlarında yetişen tütün kaçak olurken dışarıdan, Amerika’dan getirilen tütün milli oluyor. Bu nasıl anlayış, bu nasıl siyaset anlamış değiliz. Oysa milli olan yerli olan; kendi öz vatandaşlarımızın evlerine bir ekmek götürebilmek, çocuğunu okutabilmek, gelinlik kızın çeyizini hazırlamak için alın teriyle bin bir güçlükle bu topraklarda yeşerttiği tütündür. Bu tütün konusu yalnız beni ve partimi değil Adıyaman’daki bütün sivil toplum kuruluşlarının, bütün esnafların ve siz değerli tütün ekicilerinin tamamının sorunu olmalı ve bu anlayışla hareket etmek zorundasınız. Tütün yasağı demek bütün bu çiftçilere ölün demektir. Bütün parti teşkilatımız bu gerçekleri gördüğü için gece gündüz bu yasanın yasalaşmaması için büyük gayretler sarf etmekteyiz” dedi.

Yoğun katılımın olduğu Çelikhan CHP Olağan Kongresinde Veli Ağbaba’nın konuşması alkışlarla sık sık kesildi. Vatandaşların tamamı Veli Ağbaba’ya teşekkür etti.

Veli Ağbaba Çelikhan’dan ayrılarak Malatya’ya gitti.


Kaynak:PHA
AdminAdmin