Taziye
Giriş Tarihi : 04-06-2012 21:29   Güncelleme : 04-06-2012 21:29

Cemal Aslan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Malatya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Aslan, Malatya’da düzenlenen resmi törenden sonra memleketi Gerger’de son yolculuğuna sevenleri tarafından uğurlandı.

Cemal Aslan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Antalya’da düzenlenecek olan seminere katılmak üzere önceki gün uçakla Ankara aktarmalı Antalya’ya gitmek için evinden ayrılan hemşerimiz Malatya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler müdürü Cemal Aslan, Ankara-Antalya uçağında geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Aslan’ın taziye haberini alan sevenleri dün önce Malatya Belediyesi tarafından Yeni Mezarlıkta düzenlenen resmi törende, daha sonrada merhumun memleketi olan Gerger ilçesinde son görevlerini yerine getirerek, Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan’ın da ağabeyi olan merhum Cemal Aslan’ı son yolculuğuna uğurladılar.

Malatya Belediyesi tarafından Yeni Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen törene Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili ve Malatya Belediyesi eski Başkanı Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çalışma arkadaşları, Adıyaman ve Malatya’dan çok sayıda basın mensubu ile ailesi katıldı. Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Aslan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, “Arkadaşımız Cemal Aslan’ı geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Çok sevdiğimiz bir mesai arkadaşımızdı. Arkadaşlarıyla, çevresiyle gerçek bir dayanışma içerisinde, mesai arkadaşlığının ötesinde çok iyi bir dosttu. Büyük bir dostumuzu, arkadaşımızı kaybettik. Bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm dostlarının başı sağ olsun” dedi.

Çakır’ın konuşmasının ardından Aslan için cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Cemal Aslan’ın naaşı toprağa verilmek üzere doğum yeri olan Gerger ilçesine getirildi.

 

Sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Cemal Aslan’ın naşının defnedileceği Gerger ilçesine Adıyaman’dan ve Malatya’dan akın eden çok sayıda sevenin oluşturduğu konvoy, Malatya Belediyesine ait ambulansla ilçeye gelen cenazeye eşlik etti.

Yoğun bir kalabalık eşliğinde ilçeye getirilen Cemal Aslan’ın cenazesi, öğle namazına müteakip Gerger Ulu Camiinde kılınan cenaze namazının ardından, 2009 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşi Hüseyin Aslan’ın mezarının yanına defnedildi. Cemal Aslan’ın Gerger’deki evine taziye ziyaretinde bulunan Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, il içinden ve dışından çok sayıda akraba ve seveni, basın mensupları merhumun ailesine başsağlığı ve sabır dilediler.

Defin sırasında Cemal ile ilgili bir konuşma yapan Adıyaman Belediyesi Başkanı M. Necip Büyükaslan “Gerger ilçemizin önde gelen ailemizin mensubu olan Cemal Aslan kardeşim hakkın rahmetine yürüdü. Kendisi 1994 yılından bu yana Malatya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler müdürü olarak görev yapmaktaydı. Çok sevdiğimiz, dürüst, düzgün, insanlara hizmet etmek aşkıyla yanıp tutuşan, insanlara yardımcı olan, adam gibi adam, yol arkadaşımız, kardeşimizdi. Vefat ettiğini duyduğumuzda çok üzüldük. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Kederli ailesine de Allah’tan sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”

 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise: “Gerçekten acı bir günümüz. Sadece mesai arkadaşımız değildi. Cemal Bey sürekli istişare yaptığımız, her gün belki saatlerce görüştüğümüz, iyi bir arkadaşımızdı, dostumuzdu. Beklenmeyen bir ölüm oldu. Çok büyük bir acı, çok büyük bir kayıp. Demek ki Rabbim böyle takdir etmiş. Başta anne babasına, çocuklarına başsağlığı diliyorum. Allah onları bağışlasın diyiyorum. Kendisi de Belediye de arkadaşları tarafından sevilen, sayılan düzgün bir kişiliğe sahipti. Bu da acıyı biraz daha artırıyor. Rabbim mekanını cennet etsin. Rabbim bütün sevenlerine bütün arkadaşlarına, akrabalarına sabırlar versin.”

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba: “Cemal Aslan çok sevdiğimiz bir dostumuz. Malatya da bir denge unsuruydu. Herkesle iyi olan bir insandı. Dün maalesef son yolculuğuna beraber çıktık. Uçakta birlikteydik. Malatya ve Malatya basını için çok büyük bir kayıp oldu. Bütün ailesine, sevenlerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizim için yeri doldurulmayacak bir insandı. Vefat ettiği günün sabahı saat 9’da beraberdik. 2-3 saat sonra ölüm haberi almak bizleri şok etti. Cemal Aslan Malatya ve Adıyaman arasında bir köprüydü. Malatya’da basınlar arasında bir köprüydü. Çok sevdiğimiz, herkese eşit bakabilen bir insandı. Bu anlamda çok yakın bir dostumuzu kaybettik. Bin entelektüeldi kendisi. Düşünebilen, üretebilen birisiydi.”

Mesai arkadaşları da Cemal Aslan ile mesai arkadaşlığından öte bir ağabey kardeş ilişkisinde olduklarını, her yönüyle mükemmel bir insan olduğunu belirterek tüm sevenlerine başsağlığı dilediler.

 

 

 

AdminAdmin