Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 09-12-2016 09:20   Güncelleme : 09-12-2016 09:20

ÇELİKHANLILAR ADIYAMAN YOLUNU İSTİYOR!

Uzun yıllar bağlı Bulunduğu il olan Adıyaman’a ulaşmak için komşu ilin sınırlarından 120 km mesafe kat eden Çelikhanlılar 1995 yılında 55 km’lik bir yol ile İli arasında bağlantı kurulmuş, Ancak yolun dar ve virajlı olması vatandaşı çileden çıkarmış ve çok sayıda ölümlü trafik kazası meydana gelmişti.

ÇELİKHANLILAR ADIYAMAN YOLUNU İSTİYOR!
Malatya ile bağlantılı yolda ise Sürgü’ye kadar olan 25 km’lik kısım tek şerit üzerinden verilmekteydi.
Çelikhan – Yeşilyurt – Malatya bağlantısının tamamlanmasının ardından, Çelikhanlılar Malatya’ya kısa sürede ulaşmanın keyfini yaşarken, yolun tamamen faaliyete geçmesi vatandaşın memnuniyetine vesile oldu. Yeşilyurt tarafında 10 km’lik yol ile yol boyunca 2 tane virajın düzeltilmesi halinde yolun daha da güzel olacağını ifade eden Çelikhanlılar, Kendi illeri ile bağlantıla yollarının bir an evvel bitirilmesini talep ediyorlar.
Çelikhan- Yeşilyurt – Malatya karayolunun bitirilmesinin ardından, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne teşekkür eden Çelikhan halkı, birkaç yıldır projesi çizilen ve bir türlü yatırım programına teklif edilmeyen, Çelikhan Adıyaman arası yeni yolun bir an evvel bitirilip yatırım programına teklif edilmesini istiyorlar.
Çelikhan’ın ilçe girişininin duble yol yapıldığını ve Karayolları bölge müdürlüğünün geçmişte Çelikhan’a üvey evlat muamelesi yaptığını da belirten Çelikhan halkı, son yıllarda Karayolları bölge müdürlüğü Çelikhan’a bakmaya başladığını ve Çelikhanlıların geçmişten çok alacağı olduğu için bölge müdürlüğünün bu açığı bir an evvel kapatmasını istediler.
Adıyaman ile Çelikhan arasında ki yolun en kısa sürede ihale edilip yapımına başlanılması gerektiğini belirten Çelikhanlılar, Halkın bunu hak ettiğini de belirttiler.
 
AdminAdmin