Belediye
Giriş Tarihi : 16-12-2016 09:26   Güncelleme : 25-10-2023 23:43

ÇELİKHAN HALKI İÇME SUYU İSTİYOR!

Çelikhan içme suyu sıkıntısı çekiyor!

ÇELİKHAN HALKI İÇME SUYU İSTİYOR!

Bölgenin en fazla doğal kaynak sularına sahip olmasına rağmen ilçede içecek su bulamayan bazı vatandaşlar duruma tepki gösteriyorlar.
Çelikhan’da birçok aile ellerinde bidon evlerine su taşıyorlar. 3 gündür evlerinde su akmadığını belirten Bazı Çelikhanlılar Belediyenin bu durma çare bulmalarını istediler.
Bölgenin en fazla su kaynaklarına sahip Çelikhan içme suyunda büyük problemler çekmesi vatandaşı çileden çıkarıyor. İlçe esnafları son günlerde havaların aşırı soğuk olması ve bunun sonucunda don olayının olmasıyla birlikte kaynakların azaldığını ancak geçici ve kalıcı çözümler beklediklerini belirttiler.
Yıllardır Karmkuk suyu gelecek, söylentilerinin dolaştığını ve hala bu su ile ilgili bir gelişme olmadığını söyleyen vatandaşlar, Belediyenin bu sorunu öyle yada böyle çözmelerini istiyor. Halk bize su lazım. Belediye nerde getiriyorsa getirsin. Bizi ilgilendirmiyor. Bunu Belediye düşünsün. Havaların soğuk olması kendisi ile birlikte don’u da getirdi. Ancak biz evimizde musluklarımızda su aksın istiyoruz.” Dediler.
Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:” Geçen sene kurak geçtiği için ilçemizde içme suyu sıkıntısı yaşanmaktadır. Son günlerde havaların soğuk geçmesi don olayında kendisi ile birlikte getirmiştir. İlçemizin içme suyu kaynakları yüzeysel olduğu için soğuk havalarda %70 azalma gösteriyor. Birde yılın kurak geçmesi neredeyse kaynaklarımız kurumuş durumda. Beypınarı kaynağından elektirk enerjisi ile kaldırdığımız içme suyu konusunda ise 2 gündür elektrik kesintisi olduğundan depolara su verilemedi. Elektrik hattında oluşan arıza  giderildi. Bugünden itibaren sularda kısmı düzelme olacaktır. Karmkuk  suyu için de çalışmalarınız devam ediyor.” Dedi.
 

AdminAdmin