Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 30-08-2019 12:01   Güncelleme : 30-08-2019 12:01

Çelikhan'da TransAnatolia Rüzgarı...

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun desteğiyle düzenlenen, TransAnatolia uluslararası Rally Raid organizasyonu'nun 5'inci etabı Çelikhan'da düzenlendi.

Çelikhan'da TransAnatolia Rüzgarı...



Bolu Abant'tan başlayıp, Şanlıurfa Göbeklitepe'de son bulacak Transanatolia Rally Raid organizasyonun 5'inci gününe Çelikhan etabı ile devam edildi. Türkiye'de 9'uncusu gerçekleştirilen yarışlara, 7 ülkeden 137 sporcu, 84 araçla katılıyor. Rallinin beşinci gününde yarışmacılar, Ulubaba etabının ardından Çelikhan Orman yolu mevkiinden start alarak yoluna devam etti. Çelikhan etabının ardından yarışmacılar Nemrut Dağı Milli Parkında konakladı.

Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası Rally Raid organizasyonu olan Transanatolia Rally Operasyonel Direktörü ve ASOK başkanı Orhan Çelen, "Transanatolia rallisi 9 yıldır Türkiye'de düzenleniyor ve 7 günlük ve yaklaşık 2 bin ile 3 bin kilometre arasında değişen Türkiye'nin en uzun ve en zorlu ralli yarışıdır. Parkurumuz bu yıl Bolu Abant'tan başladı ve 7 günün sonunda Şanlıurfa Göbeklitepe'de bitiriyoruz. Çelikhan bizim için çok önemli, çünkü rota belirleme çalışmaları için buraya geldiğimizde buradaki insanların misafirperverlikleri çok iyiydi, yerel düğünlere de katıldık ve çok memnun kaldık. Bu sıcak karşılama için Çelikhan halkına teşekkür ediyoruz. 5'inci günde yarışçılarımızın yüzde 90'ı yarışlara devam ediyor. Özellikle yabancı misafirlerimiz çok memnun. Bizim en büyük söylemimiz, Türkiye'nin coğrafi güzelliği ralli için uygun olmasıdır. 'Tarih, kültür ve doğayla yarış' diyoruz. Buradaki amacımız ise, uluslararası platformda iyi bir yarış yapmak, Türkiye'nin güzelliklerini dünyaya göstermek" dedi.

Bu Organizasyonda emeği geçen Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ'a, Belediye Başkanı Mustafa Bulut'a, Çelikhan rotasının oluşturulmasına büyük katkısı olan Hasan Şişman'a ve adını sayamadığımız tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz.



AdminAdmin