Sağlık
Giriş Tarihi : 20-04-2014 12:18   Güncelleme : 20-04-2014 12:18

Çelikhan’da sağlık skandalı!

Beyin kanaması geçiren hastayı saatlerce sevk etmediler

Çelikhan’da sağlık skandalı!

Çelikhan’da Beyin kanaması geçiren hasta için sevk kavgası yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde Çelikhan’ın Pınarbaşı kasabasında bir vatandaş beyin kanaması teşhisi ile Çelikhan Devlet hastanesine kaldırıldı.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından hasta’nın Adıyaman Eğitim Araştırma ve Uygulama hastanesine sevk edilmesi kararı verildi.

112 ekipleri hastaneler arası sevk işinin kendi görevleri olmadığını hastanenin kendi Ambulansları ile hastayı sevk etmesi gerektiğini söyleyerek ilk etapta hastayı sevk etmeme kararı aldı.

Çelikhan Devlet Hastanesi yetkilileri ise hastaneni Ambulansı olmadığı ve bugüne kadar sevklerin 112 tarafından yapıldığını söylediler.

112’den kendilerine verilmesi gereken 2 ambulansın devrinin daha yapılmadığını kaydeden yetkililer hastanın 112 tarafından sevk edilmesi gerektiğini belirttiler.

Hasta yakınları duruma tepki göstererek sevk işinin kimin yaptığının bir önemi olmadığını hastanın bir an önce Araştırma hastanesine sevk edilmesini isteyerek duruma tepki gösterdiler.

Sevk tartışması arasında kalan hasta yakınları çaresizlik içerisinde hastalarının sevk edilmelerini bekledi.

 Not: Haberin içinde geçen hastane yetkilisi kavranı şehven yazılmıştır. Bu bilgiler hastane yetkililerinden değil! hasta yakınlarından alınmıştır. Diğer hususlar ise araştırmacı gazeteciliktir.

 

Haber: Mustafa Aloğlu

AdminAdmin