Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 04-01-2017 08:18   Güncelleme : 04-01-2017 08:18

Basın Mensuplarından Rektör Gönüllü’ye Tepki

AGAD Başkanı İbrahim Aslan; “Bir Yetimin, Bir Taşeron Elemanının Ekmeğiyle Oynamak Yakışmadı”

Basın Mensuplarından Rektör Gönüllü’ye Tepki
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, düğününde Nikah Şahitliğini Yapığı Adıyaman Üniversitesi personeli ve Gazeteci Yılmaz Çoban’ı hiç sebepsiz işten çıkartılması Adıyaman kamuoyunda tepkilere neden oldu.
AGAD Başkanı İbrahim Aslan düzenlediği basın açıklamasında Adıyaman Üniversitesi  Etkinlik Biriminde bölümünde taşeron elemanı olarak çalışan Gazeteci Yılmaz Çoban, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü’ün talimatı üzerine işten çıkartılmasına tepki gösterdi.
Uzun yıllardır basın camiasında çalışan ve son 6 yıldır Adıyaman üniversitesinde görev yapan Yılmaz Çoban’ın işine düzgün gidip gelen birisi olduğunu ve çıkarılmasına bir türlü anlam veremediklerini belirten Başkan Aslan şunları söyledi; “Adıyaman Üniversitesinde görev yapan bazı personelin işgüzarlığı nedeniyle hedef tahtası haline gelen Gazeteci kardeşimiz Yılmaz Çoban, kendisinin düğününde bizzat nikah şahitliğini yapan Rektör Gönüllü tarafından işine son verilmiştir. Meslektaşımız görevi süresi boyunca mesaisine düzgün gitmiş gelmiş, kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirmiştir. Ancak Üniversite de aynı şekilde taşeron elemanı olarak çalışan ve kendilerini sırf Rektöre şirin göstermek için çaba sarf eden bazı kişilerin sürekli basın mensubu arkadaşımızı karalaması, onunla ilgili rektör Gönüllü’ye yerli yersiz laf taşıması çoluk çocuğunun nafakası için çalışan arkadaşımızın işinden olmasına sebep olmuştur. Yılmaz Çoban kardeşimizle yaptığımız görüşmede kendisine hiçbir neden söylenmediği, kendisine işten çıkarıldığını iletmelerinin üzerine Rektör Talha Gönüllü ile görüşmeye çalışması rektör tarafından reddedilmiştir. Henüz sebebini bilmediği bir nedenden dolayı arkadaşımızın işten çıkarılması ve jet hızından yerine birilerinin alınması, Rektör Gönüllünün yaklaşık bir ay öncesinden kendisini televizyon programına davet eden basın mensubu arkadaşlarımıza “Ben onu işten çıkartacağım” demesi bile bu kardeşimizin hâksiz bir şekilde işten çıkartıldığının göstergesidir. Babası olmayan, Evli ve bir çocuk babası olan bir taşeron elemanının hiç sebep yokken işten çıkarılması Adıyaman üniversitesi gibi büyük bir ilim yuvasına yakışmamıştır.”
 
AdminAdmin