Cemiyet
Giriş Tarihi : 03-07-2016 23:16   Güncelleme : 03-07-2016 23:16

AYDIN, İSRAİL İLE ANLAŞMAYA DEĞİNDİ

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Demir, Salih Fırat, Adıyaman Belediye başkanı F. Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı H. Abdurrahman Dimez ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem, Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’ı ve yönetimini ziyaret etti.

AYDIN, İSRAİL İLE ANLAŞMAYA DEĞİNDİ
 “Hiç kimse bize hikaye okumasın”
Ziyaret esnasında mercan basın mensuplarına açıklamada bulunan TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, hükümetin İsrail’le yapmış olduğu anlaşmaya değinerek şöyle dedi; “Hiçbir ülke hiçbir ülkeyle sürekli olarak dost veyahut sürekli olarak düşman olmaz. Ülkesinin ve milletinin geleceği ve menfaatleri bu ilişkilerin tesisinde etkendir. Türkiye olarak bizim aynı şekilde bir takım değerlerimiz var. İnsani ve vicdani değerlerimiz var. Dış politikamıza da aynı şekilde bunlarda yön verir.İnançlarımız çok ama çok etkendir. İsrail ile ilgili olarak baştan beri ile sürdüğümüz 3 temel şart vardı. “İsrail özür dileyecek” dedik, özür diledi. “Tazminat ödeyecek” dedik, 20 milyon Dolar tazminat ödedi. Gazze’deki ablukayla ilgili şartımız vardı.Bakın bayram yardımını Türkiye götürüyor. Gemiler yola çıktı. Bu gemiler Gazze’ye, yardım götürecek. Orada hastaneler, organize sanayiler yapılacak. İnsanı ve vicdanı ne gerekiyorsa yapılacak. Filistin ve Gazze’ye bu yardımlar Türkiye üzerinden götürülecek. Bu şekilde 3 şartımızı İsrail yerine getirmiş oluyor. Bazı çevrelerde her nedense İsrail’in Türkiye’den özür dilemesine hazımsızlık görüyorum. Bunu farklı bir algı operasyonuyla tersine döndermeye çalışıyorlar. Türkiye eğer bütün şartlarını yerine getirebilmişse bu Türkiye’nin ve bu milletin gücünü gösteriyor. Dış politikada bu başarının alkışlanması gerekirken, farklı bir takım algılar, yol ve yöntemlerle bunu tersine çevirmeye hiç kimse kalkışmasın. Bu millet buna inanmaz. Bizler her zaman Filistin davasını kendi öz davamız gibi görüyoruz. Her zaman Filistin’in yanında olduk. Filistin ve Gazze için hatta tüm insanlık için ne gerekiyorsa yaptık. Suriye’den göç eden yaklaşık 3 milyon muhacir kardeşlerimize ensar yaklaşımı içerisinde olduk. Türkiye o insanlarla ekmeğini paylaşıyor. Şuana kadar 11 milyarlık bir bütçe ile bu kardeşlerimize bakıyoruz. Dünyada baktığınızda söz konusu başka bir ülke, farklı bir inanç grubu olduğunda dünyanın dikkatleri başka şekilde çekiliyor. Maalesef özellikle İslam ülkelerinde Müslümanlar arasında yaşanan bu sıkıntılarda ciddi bir çifte standart, duyarsızlıkta görmek mümkün. O sebeple hiç kimse bize hikaye okumasın. Bugün yardım alan bir ülkeden yardım eden bir ülke konumuna geçtik. Ülkemiz bugün dünyada en çok yardım eden pozisyona geldi. Bunun ayakta alkışlanması lazım. İsrail ile olan ilişkilerde de, Rusya ile olan ilişkilerde de hem ülkemizin menfaatleri, milletimizin geleceği, değerlerimiz, inançlarımızla ele aldığımızda doğru olan yol ve yöntemdir. Biz doğru olanı yapmaya çalışacağız. Bundan sonradaki süreçte dostlarımızı arttırmanın gayretinde olacağız” şeklinde konuştu.
“Hiçbir STK devletin politikalarına yön vermeye kalkmamalı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İHH’ya yönelik olarak yapmış olduğu eleştirilere de değinen Ahmet Aydın, “STK’lara yardım yapma ve yardım toplama noktasında yardım ettik, bundan sonrada etmeye devam edeceğiz. Ama hiçbir STK devletin politikalarına yön vermeye kalkmamalı. Devletin politikaları bir temayülün gereğidir. Devletin dış politikaları o milletin geleceğini ilgilendiren politikalardır. İnsanlık ve vicdanı boyutuyla Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kimse sınamaya kalkmasın. Bugün bütün bu ümmetin umudu Türkiye’dir. Türkiye güçlü olduğu müddetçe tüm mağdurlara ve mazlumlara bakacaktır. Filistin davasını kendi öz davası gibi gören bir Cumhurbaşkanımız var. Yardım konusunda Türkiye’nin verdiği destek ortadadır. Ülkeler arası diyalogların normale dönmesini farklı yorumlamak, devletin dış politikasına duygusal yönden girmek doğru değildir. Yapılan işlem Türkiye’nin ve Filistin’in menfaatlerine uygundur. İHH ciddi bir yardım kuruşudur, onlara desteklerimiz olmuştur. Bu gibi derneklere desteklerimiz olacaktır. Herkes kendi üzerine düşen görevi ve vazifesini yerine getirsin.  Öte yandan siyasi irade dokunulmazlıklarla ilgili kararınıortaya koydu. Bu ana kadar ki, mevcut tüm milletvekillerinin tüm dokunulmazlıkları kaldırıldı. Sadece HDP değil, bütün siyasi partililerden dokunulmazlık dosyası bekleyen vekilleri var. Bundan sonraki süreç, tamamen yargının karar vereceği süreçtir. Yargı hukukun kuralları çerçevesinde gereğini yapacaktır. Hukuk neyi emrediyorsa, yargı “Ben hukukun dışına çıkıyorum” diyemez.  Bundan sonraki süreci hep birlikte göreceğiz” dedi.
“Basın mensupları bizim en yakın mesai arkadaşlarımızdır”
Adıyaman’da görev yapan basın mensuplarının yaptığı haberlerin ülke gündeminde sıkça konuşulduğunu hatırlatan TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, şunları kaydetti;  “Adıyaman basınını tebrik ediyorum. Hakikaten her geçen gün güçlenen bir basın var. Sadece Adıyaman gündemine yönelik olarak değil, aynı zamanda Türkiye gündemine yönelik olarak pek çok haberler yapan habercileri de görmek mümkün. Basın mensupları bizim en yakın mesai arkadaşlarımızdır. Bizimle beraber olan ve koşturan ülkesini ve milletini seven çok güzel bir basın var.Seviyesi oldukça iyi.”
“Yatırımcıların ilimize gelmesi için çaba sarf etmelerini bekliyoruz”
AK Partili siyasilerin yapmış olduğu ziyaretten ötürü açıklamada bulunan Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, şunları kaydetti; “İktidar partisi olarak bugüne kadar Adıyaman’a yapmış oldukları hizmetlerden dolayı basın olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak teşvik paketi kapsamında Adıyaman’ın 5. bölgeye alınmasından sonra komşu illerle rekabet ortamının olmaması, yatırımcının ilimize gelmemesinden dolayı insanlarımız çevre illere ırgat olarak gitmekteler. Bu sıkıntı Adıyaman’da her geçen gün büyüyor. Bu konuda AK Parti’nin milletvekillerinin ve belediye başkanlarının yatırımcıların ilimize gelmesi için çaba sarf etmelerini bekliyoruz. Basın olarak bugüne kadar siyasilerimizin yanındaydık.Bundan sonrada yanlarında olacağız”
 
 
AdminAdmin